Eczacıbaşı, Alman Burgbad’ı alıyor dünya banyo liderliğine soyunuyor

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı, Alman Burgbad’ı alıyor dünya banyo liderliğine soyunuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 00:00

Eczacıbaşı Grubu, Almanya’nın lüks banyo mobilya lideri Burgbad’ı toplam 70.8 milyon Euro’luk değer üzerinden bünyesine katmak için anlaşma imzaladı.

Daha önce 94 yıllık seramikçi Engers ve 260 yıllık Villeroy&Boch’un karo bölümünü alan Eczacıbaşı, attığı bu adımlarla banyoda dünya liderliğine soyundu.

ÖZELLİKLE banyo konusunda dünyada söz sahibi olmayı hedefleyen Eczacıbaşı, bu konuda kendi alanlarında lider olan Avrupalı firmaları bünyesine katmaya devam ediyor. Almanlar’ın 94 yıllık seramik kuruluşu Engers’i ve 260 yıllık seramik markası Villeroy&Boch’un karo bölümünü satın alan Eczacıbaşı, lüks banyo mobilyaları pazarında Avrupa lideri olan Burgbad’ın çoğunluk hisselerini alıyor.

ŞİRKETİN DEĞERİ 70.8 MİLYON EURO: Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Alman Burgbad’ın çoğunluk hisselerini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Toplam 70.8 milyon Euro şirket değeri üzerinden imzalanan ve düzenleyici kuruluşların onayına tabi olan satış işleminin, yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Satın alma bedelinin peşin ödeneceği belirtiliyor.

HİSSEDARLARA ÇAĞRI YAPACAK: Eczacıbaşı, Frankfurt ve Düsseldorf borsalarında işlem gören hisseler için küçük hissedarlara çağrı yapacak. Şirketin çoğunluğunu alan Eczacıbaşı’nın şirkette sahip olacağı hisse oranı bu çağrı sonrasında kesinlik kazanacak. Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, "Burgbad’ın yüzde 50’si halka açık. Biz halka açık olmayan yüzde 50’yi aldık. Çağrı sonrasında bu oranın yüzde 75’e ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

4 ÜLKEDE 19 TESİSİMİZ OLACAK: Son 1.5 yılda Almanlar’ın 94 yıllık seramik kuruluşu Engers’i ve ardından da Villeroy&Boch’un karo bölümünü satın aldıklarını hatırlatan Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, şöyle konuştu: "Burgbad’ın 4 fabrikasının eklenmesiyle, yapı ürünleri alanında Avrupa’daki üretim tesislerimizin sayısı 9’a, Türkiye, İrlanda, Almanya ve Fransa olmak üzere 4 ülkedeki toplam tesislerimizin sayısı ise 19’a yükselecek."

ARTIK KOMPLE BANYO YAPIYORUZ: "Komple banyo tasarımı ve üretiminde, ürün gamımızda başka bir eksik kalmadı" diyen Karamercan, şunları söyledi: "Bunu yapabilen dünyada bir veya iki kuruluş var, biz de bunlardan biri haline geldik. Ürünlerimizi pazarın en üst segmentinde konumlandırma imkanına kavuşuyoruz. Bu kadar üst düzey bir pazar segmentinde dünyanın önde gelen markalarına sahip bir Türk kuruluşu olarak gururluyuz."

İlaçtan çıkmıyoruz yön değiştiriyoruz

SON 4 yılda topluluğun değerini hızla daha üst noktalara taşımak istediklerini belirten Erdal Karamercan, şöyle devam etti: "İlaç işinden kesinlikle çıkmıyoruz, yön değiştiriyoruz. Eş değer ilaç bölümünden uzaklaşarak yeniliklere daha açık ilaç sektöründe faaliyetlerimizi artırıyoruz. En son satın almamız nükleer tıp alanında oldu. Yeni ilaç segmentlerinde yatırımlarımız devam edecek. Sağlık alanında da yeni yatırımlar ve yeni faaliyet alanları araştırıyoruz."

Burgbad’ı güvenilir ellere teslim ettik

BURGBAD AG ana hissedarı Annelie Ruddies-Warwitz, Burgbad’ın kurucusu Dieter Ruddies’in banyo mobilyaları üretmeye başladığı 1966 yılında, Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurucusu Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın da VitrA markası ile seramik üretimine başladığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Banyo mobilyalarının yanı sıra, korozyona ve suya dayanıklı özel bir malzemeden geliştirdiğimiz banyo ürünleriyle Avrupa’da pazar liderliğine ulaştık. Bugün, Burgbad’ı güvenilir ellere teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yapı ürünleri alanında yalnız Türkiye’de değil dünyada da önemli bir yer edinen Eczacıbaşı’nın, Burgbad’ın büyümesinde ve yeni pazarlara açılmasında büyük rol oynayacağına inanıyoruz."

Uluslararası oyuncu olduk

ECZACIBAŞI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Yapı Ürünleri Grubu’nun kapasitesi, ürünlerinin kalitesi, tasarım düzeyi ve coğrafi yaygınlığı ile uluslararası oyuncu haline geldiğini söyledi. Bülent Eczacıbaşı, "Bu niteliğe ulaşmamızda Burgbad’ın topluluğumuza katılmasının da önemli katkısı var. Burgbad, 40 yılı aşkın geçmişi ile sektörün en saygın kuruluşları arasında yer alıyor."

Alman banyo mobilyacısının 4 markası var

BANYO mobilyalarının yanı sıra, korozyona ve suya dayanıklı özel bir malzemeden geliştirdiği banyo ürünleriyle Avrupa’da pazar liderliğine ulaşan Burgbad, Burgkama GmbH, S.E.P. ve Miral Gmbh adlı iştirakleriyle faaliyet gösteriyor. Şirketin farklı ihtiyaç sahiplerine yönelik tasarladığı Burg, Burg Paris, Kama ve Schock markaları bulunuyor. Bulgbad’ın üçü Almanya’da biri Fransa’da 4 üretim tesisi var. 2007 cirosu ise 73.8 milyon Euro oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!