Eco-Marathon’da Türk rüzgarı esecek

Güncelleme Tarihi:

Eco-Marathon’da Türk rüzgarı esecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

Shell’in ’geleceğin otomobillerini yaratma, geleceğin enerji kaynaklarını geliştirme’ amacıyla 21’incisini düzenlediği Eco-maraton yarışmasında Türk okulları iddiasını artırdı. Minimum yakıtla en uzun yol gidebilmeyi amaçlayan yarışma 20-21 Mayıs tarihlerinde Fransa’da Nogaro yarış pistinde düzenlenecek.

3 yıldır Türk öğrencilerin de katıldığı Eco-Marathon’da bu yıl ilk kez bir Türk üniversitesi de yer alacak. Üniversite olarak ilk katılım bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi’yle gerçekleşiyor. İTÜ’de hedef 1 litre yakıtla 1500-2 bin kilometre. Daha önce TÜBİTAK yarışmasına da katılan öğrenciler hidrojen motoruyla çalışan araçlarının tasarımını İTÜ Rotarlı hava araçları tasarım ve üretim merkezindeki Ar-Ge merkezinde oluşturmuş.

255 PROJE YER ALACAK

1985 yılında dört ülkeden 25 takımla başlayan Shell Eco-maraton’da bu yıl aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülke ve 255 proje yarışacak. Yakıt seçenekleri arasında benzin yine ilk sırada. Bu yıl üçüncü kez organizasyona katılan Türkiye, Fransa, Portekiz ve Belçika’nın ardından en çok takımla katılan ülke konumunda. Bu yılki yarışmada, 163 takım benzin, 21 takım dizel, 19 takım LPG, 52 takım da hidrojen, bio-fuel ya da güneş gibi farklı enerji kaynaklarını araçlarında kullanıyor.

8 Türk okulu katılıyor

Eyüboğlu Eğitim Kurumları

Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi

Terakki Vakfı okulları

Marmara Koleji

Sakıp Sabancı anadolu Lisesi

Atatürk Anadolu Lisesi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!