Ecevit ve Yılmaz'ın defterlerini düzelim

Güncelleme Tarihi:

Ecevit ve Yılmazın defterlerini düzelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Elazığ mitinginde ‘‘Yapışık kardeşler’’ olarak nitelendirdiği Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz'a yüklendi, ‘‘Defterlerini düzelim’’ dedi. Daha önce bu deyimi ‘‘Defterlerini dürelim’’ diye doğru kullanan Kutan'ın bu sözü, tebessümlere yol açtı.

Kutan, dün Elazığ'a gelişinde uzun bir araç konvoyuyla karşılandı. Miting alanında coşkulu bir kalabalığa seslenen Kutan, Menderes ve Özal için de ‘iktidara gelemezler’ denildiğini, ancak gümbür gümbür iktidar olduklarını belirterek, kendilerinin de gümbür gümbür tek başına iktidara geldiklerini söyledi. Seçim sonrasına ilişkin Ecevit-Yılmaz ortaklığı senaryoları yapıldığını da anımsatan Kutan, şöyle konuştu:

‘‘Bunlar hayal görüyorlar. (Mitingdeki kalabalığa işaret ederek) Şu manzarayı görselerdi, eminim ki kalp sektesinden gidecekler. Millet kararını vermiş. FP gümbür gümbür tek başına iktidara geliyor. Türkiye'de gerçek anlamda demokrasi ve insan hakları yok. Olsaydı türbanlı kızlarımız üniversite kapılarından copla kovalanır mıydı? İnandığı gibi yaşamak isteyen memur ve işçiler işlerinden edilir miydi? Sermaye yeşildi-kırmızıydı diye ayrılıp, inançlı insanlarımız ticaret hayatından uzaklaştırılır mıydı?’’

2 bin özel koruma

Bursa'daki mitingde, karanfillerle karşılanan Kutan için olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Yüksek binalara uzun namlulu silahlar bulunan kar maskeli özel tim görevlileri yerleşirken, FP İl Başkanlığı da 2 bin partili genci görevlendirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!