Ecevit: Sadece müteahhit hatası değil

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Sadece müteahhit hatası değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Marmara depreminde sorunun tek boyutlu olmadığını belirterek, ‘‘Elbette inşaatlarda birtakım yolsuzluklar yapıldığını biliyoruz; ancak bunun için tüm müteahhitlerimizi suçlamak doğru değil’’ dedi. Türk müteahhitlerinin dünyada ciddi, büyük ve başarılı işler yaptığını kaydeden Ecevit, sorumsuz davranışlara karşı tedbir alacaklarını bildirdi.

Ecevit dün deprem bölgesine ikinci kez giderek incelemelerde bulundu. İstanbul'a hareket etmeden önce Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapan Ecevit, Türk ulusunun tarihinin en ağır deprem felaketlerinden birini yaşadığını söyledi. Türk ulusunun pekçok zor sorunun üstesinden gelebildiğini kaydeden Ecevit, ‘‘Şimdi de bunu başarabileceğimize inanıyorum. İşimiz zor da olsa vatandaşlarımızın yaralarının sarılacağını umuyorum’’ dedi.

Deprem bölgesindeki en büyük sorunları, ulaşımın bazı yollarda durması ve zorlanması ile haberleşmenin yapılamaması olarak açıklayan Ecevit, bu sorunların en kısa zamanda aşılacağını belirtti. Ecevit, TÜPRAŞ yangınının söndürülememesini de çok hassas, duyarlı ve alınabilecek tedbirlerin de riskli olmasına bağladı.

Ecevit, bir soru üzerine fazla yıkımın sadece müteahhit hatasına bağlanmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

‘‘O konuda bir aksaklık olduğu öteden beri belli. Gerçekten bazı binalarda gerekli denetim yapılmıyor. Buna karşı mutlaka önlem alınması gerekiyor. Ancak son depremde sadece hatalı, eksik malzeme kullanılan binalar çökmüş değil. Örneğin Gölcük'teki Deniz Kuvvetleri merkezi eminim ki Silahlı Kuvvetlerimizin titizliği nedeniyle çok dikkatli yapılmıştır. Fakat en büyük hasar da Gölcük'te bu askeri tesislerde.

Elbette inşaatlarda birtakım yolsuzlukların yapıldığını biliyoruz. Bunun için tüm müteahhitleri suçlamak doğru değil. Aslında Türk müteahhitlerinin tüm dünyada ciddi, büyük saygınlığı var. Büyük başarıları var. Ama her meslekte olduğu gibi bu meslekte de maalesef sorumsuzca davrananlar var. Bu konudaki sorumsuzca davranışların bedeli de insanlık için çok ağır oluyor. Buna karşı mutlaka tedbir alacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!