Ecevit: "İnsan Hakları'nın takipçisiyiz"

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: İnsan Haklarının takipçisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin, 52 yıl önce kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nde yer alan evrensel değerlere, aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıktığını söyledi.

Başbakan Ecevit, İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 52. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"İletişim ve uzay teknolojilerindeki başdöndürücü ilerleme ile çağdaşlığın simgesi olan kavramlar, ulusal sınırları aşmış, özgür demokratik toplumların ortak değerleri haline gelmiştir. Bu çerçevede,insan haklarına saygının geliştirilmesi de günümüzde tüm çağdaş demokratik toplumların en öncelikli konularından biri olmuştur.

Hukukun üstünlüğü ve kanun önünde eşitlik gibi insan haklarına özgü ana ögeler, cumhuriyetimizin temelinde yer almaktadır. Irk, dil, din ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin tüm yurttaşlarımızın eşitliği, yönetim sistemimizin ve halkımızın benimsediği yaşam biçiminin temelini oluşturmaktadır. Bu düşüncelerle, ulusumuzun ve tüm dünya uluslarının İnsan Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!