Ecevit açıklama yaptı: "Koalisyonda sorun yok"

Güncelleme Tarihi:

Ecevit açıklama yaptı: Koalisyonda sorun yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı



HÜRRİYET ANKARA / BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin anayasa değişikliği konusunda koalisyonda herhangi bir sorun olmadığını açıkladı. Anayasa değişikliği için gerekli 367 imzanın toplanmasından çok umutlu olduğunu kaydeden Ecevit, anayasa değişikliğinin milletvekilleri imzazına açıldığını bildirdi.

Başbakan Ecevit, MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki sözlü restleşmeden sonra bugün Başbakanlıkta biraraya geldiler. Başbakanlık Merkez binada 2 saat 10 dakika süren toplantının ilk bölümünü Cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli anayasa değişikliği konusu oluşturdu. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkuluïnun da katıldığı bu bölüm 35 dakika sürdü. Toplantının ikinci bölümüne İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile Dışişleri Bakanı İsmail Cem de katıldı.

Ecevit, liderlerin bugüne kadar yaptıkları en kısa zirveden sonra yine iki yanına ortaklarını alarak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığına ilişkin anayasa değişikliğiyle ilgili konunun fazla vakitlerini almadığını söyleyen Ecevit, gerekçesini de, ``Çünkü bu konuda aramızda herhangi bir sorun yok'' sözleriyle açıkladı. Anayasa değişikliği metnini Genel Başkanların zaten imzaladıklarını kaydeden Ecevit, milletvekillerinin imzasına da sunulduğunu ifade etti. İmzaların en kısa zamanda toplanacağına güvendiklerini belirten Ecevit, ``367 imzanın toplanacağından umutlu musunuz?'' sorusuna, ``Evet. Çok umutluyum'' yanıtını verdi.

Anayasa değişikliği konusunda koalisyon ortaklarının sert çıkışları nedeniyle iplerin gerildiği hatırlatılarak, bu konunun gündeme gelip gelmediği sorulunca Ecevit şunları söyledi: ``Hayır efendim, hiç öyle birşey yok. Bu konunun gündeme gelmesine gerek yok. Koalisyon olarak bir sorunumuz yok. Anayasa değişikliğiyle ilgili konularda da arımızda tam bir görüşbirliği var.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!