Ecevit: AB'nin terör listesi akıl almaz

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: ABnin terör listesi akıl almaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 15:26

Başbakan Ecevit, PKK ile DHKP-C'nin AB tarafından terör listesine alınmamasına "Akıl alacak gibi değil" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Merkezi`nde Başbakanlık muhabirlerinin yeni yılını kutlayan Ecevit, burada gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı.

EKONOMÄ° CANLANACAK

Bütün ülkelerde, özellikle gelişmiş ülkelerde ekonominin bir daralma sürecine girdiğini ifade eden Ecevit, 11 Eylül terör saldırılarının ardından bu daralmanın daha da arttığını belirtti. Türkiye`nin de bundan olumsuz yönde etkilendiğini, zaten 2001 yılının Türkiye ekonomisi için de zor bir yıl olduğunu dile getiren Ecevit, şöyle konuştu:

``Zaten böyle olacağı da belliydi. Ama bu arada, daha ferah bir dönemin 2001 yılının sonrasının olumlu bir şekilde geçmesi için gerekli temeller 2001 yılında atılmış oldu. Yani, boşa gitmedi 2001 yılı.

Ben inanıyorum ki, eğer beklenmedik aksilikler olmazsa, olumsuzluklar olmazsa 2002 yılı Türk ekonomisi için bir canlanma dönemi olacaktır. Kapanan fabrikaların yeniden çalışır hale gelebilmesi için çiftçilerin, dar gelirlilerin sıkıntıdan kurtulması için yol açıcı bir dönem olacaktır. Tabi, `bütün sorunlarımız 2002 yılında çözülecektir` demiyorum. Bunu düşünmek bile hayalcilik olur. Fakat, önemli olan, ekonomimizi esenliğe çıkarma yolunda halkın da kendi yaşamında hissedeceği olumlu adımların atılmasıdır. Bu bakımdan çok umutluyum.``

Haberin Devamı

AFGANİSTAN'A GİDECEK ASKER SAYISI BELLİ DEĞİL

"Afganistan olayının, Türkiye`nin bütün dünya güvenliği ve terörizme karşı mücadele için ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardığını" belirten Ecevit, Afganistan`da meydana gelen olaylara karşı Türkiye`nin çok olumlu bir tutum gösterdiğini ifade etti. Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afganistan`a bizden asker gidecek mi gitmeyecek mi, istenecek mi istenmeyecek mi? Bu hala belli değil. Muhtemelen bir miktar asker gidecektir, istenecektir. Artık savaş fiilen bittiği için fazla asker göndermeye de gerek olmayacaktır. Fakat biz kendi girişimimizle, kendi inisiyatifimizle Afganistan`da çağdaş bir yapı oluşması ve bir ulusal ordu aynı zamanda ulusal polis gücü kurulması için kendiliğimizden katkıda bulunmak için Afgan hükümetinden onay bekleyeceğiz.

Haberin Devamı

PKK VE DHKP-C`NİN TERÖR LİSTESİNE ALINMAMASI

Başbakan Ecevit, bir gazetecinin, ``Avrupa Birliği (AB), PKK ve DHKP-C`yi terör listesine almadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?`` sorusuna ise, ``Bu olacak şey değil. Akıl alacak şey değil`` karşılılığını verdi.

PKK ve DHKP-C`nin terör örgütü olduklarından kimsenin kuşkusu olmadığını belirten Ecevit, ``Buna rağmen AB`nin bu iki örgütü terörizmin listesine almamış olmasının anlaşılabilir bir yanı yoktur``dedi.

Dışişleri Bakanı`nın bu konuda gerekli girişimlerde bulunduğunu belirten Ecevit, ``Bize bildirildiğine göre, önümüzdeki günlerde yeni bir liste daha çıkacakmış ve orada PKK ve DHKP-C bulunacakmış diyorlar. Fakat, bu konuda ilk listeye bu iki örgütün girmemiş olmasının bağışlanacak tarafı yoktur`` diye konuştu.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!