Ecevit 28 Şubat sarhoşu

Güncelleme Tarihi:

Ecevit 28 Şubat sarhoşu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP lideri Deniz Baykal, CHP'nin seçimde barajı aşamayacağı yolundaki haberlere sert tepki gösterdi. Baykal, ‘‘CHP'nin oyları 1995'e göre niçin ve nerede azalacak? Ne yaptı da azalacak?’’ dedi. CHP Grup toplantısındaki konuşmasında medyayı da eleştiren Baykal, ‘‘Türkiye bu seçime yolsuzluklara bulaşmış hükümeti tartışamayan medya, televizyon ve basınla gidiyor. Bunlar kabul edilemez, bunlara boyun eğilemez’’ dedi.

Baykal, Başbakan Bülent Ecevit'in ‘‘Artık Apo'yu gündemden düşürün’’ açıklamasına da tepki gösterdi. Bugünkü teknolojik koşullar içinde Öcalan'ın Roma'dan ayrıldığı saat ve uçak bilindiği halde nereye gittiğinin bilinmesinin anlaşılamaz olduğunu söyleyen Baykal, ‘‘Acaba gerçekten yeri bilinmiyor mu, yoksa biliniyor da söylenmiyor mu? İtalya ile kavga ettik, şimdi başka bir ülkeyle daha kavga etmeyelim mi deniliyor?’’ dedi. Baykal, Ecevit'in ‘‘28 Şubat süreci sona erdi’’ açıklamasını da eleştirdi. Baykal, ‘‘Süreç bitti açıklaması, 28 Şubat süreciyle rüzgar doldurup iktidara gelenlerin iktidar sarhoşluğudur. Böyle bir açıklamayı daha önce de Mesut Yılmaz yapmıştı’’ dedi.

Öte yandan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi iken milletvekili adayı olmak için istifa eden İnal Batu ile MKE Fişeksan Genel Müdürü Erol Akkaya ve Halk Müziği Sanatçısı Yavuz Top törenle CHP'ye girdi. Baykal, Batu, Akkaya ve Top'un CHP'nin milletvekili adayı olacaklarını açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!