Ecer'in oyunu Cannes'da

Güncelleme Tarihi:

Ecerin oyunu Cannesda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 10:30

Yazar Sedef Ecer, Fransızca kaleme aldığı ilk tiyatro oyunuyla “Akdeniz Tiyatro Yazarları Buluşması”na seçilen beş yazardan biri oldu. Seçilen piyesler, bu buluşma kapsamında 27 Eylül'de Cannes Tiyatrosu'nda profesyonel oyuncular tarafından, yarışmanın prestijli jürisi ve seyirci önünde okunacak.

Haberin Devamı

Sedef Ecer aynı eserle geçen ay da Fransa'nın en önemli tiyatro kurumu  Centre National de Theatre'dan (Ulusal Tiyatro Merkezi) teşvik ve para  ödülü kazanmıştı. Ecer, ödülünü sonbaharda Matei Visniec, Philippe Djian  gibi dünyaca ünlü yazarlarla birlikte alacak. Sedef Ecer'in anadilinin  Fransızca olmaması, eserin iki ayrı yarışmada seçilmesini daha da  anlamlı kılıyor.

Hem “Akdeniz Tiyatro Yazarları Buluşması”na seçilen, hem de Fransız  Ulusal Tiyatro Merkezi teşvik ve 3000 avroluk para ödülü kazanan eser  “Sur le Seuil” (Eşikte) adını taşıyor ve insanlarla ülkelerin “kapı  aralığında durduğu” anları anlatıyor. Oyunun sahneye konma ve  yayımlanma çalışmaları da sürüyor.

Sedef Ecer'in Alkım Yayınları'ndan çıkan “Hercai Fişek” adlı bir  romanı, önemli yapım şirketleri için yazdığı senaryoları,  gazete ve dergilerde yayımlanmış 500 kadar makalesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Yazar, bugünlerde Fransız yönetmen Jacques Deschamps ile birlikte  senaryo ve reji ekibinde bulunduğu bir sinema filminin çekimlerini sürdürüyor.  Ecer, bu filmin yanı sıra Fransız yönetmenler Joel Farges ve Alexandre Mehring'in  çekeceği iki ayrı filmin senaryo ekiplerindeki çalışmaları da sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!