EBA 2. dönem kursları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

EBA 2. dönem kursları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 16:51

MEB tarafından geliştirilen EBA uygulaması sayesinde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler eksik oldukları derslerde kurs alma talebinde bulunuyor. Yeterli kontenjanın sağlanması halinde öğrenciler, takviye ders alma olanağına sahip oluyor.

Haberin Devamı

Online olarak yapılabilecek başvurularda öğrenciler yetersiz olduklarını düşündükleri dersleri seçebilir ve ek ders talebinde bulunabilirler. EBA sisteminden öğrenci, öğretmen ve veliler üye olmadan ücretsiz olarak yararlanabildiği gibi, öğretici videolar izleyebilir ve görselleri inceleyebilirler. Aynı zamanda MEB tarafından içerik yükleme çalışmaları devam eden EBA sisteminde dergi okuma gibi olanaklar ve derslerle alakalı ses dosyalarına ulaşma gibi avantajlar da bulunmaktadır.

EBA E-KURS NEDİR?

Üniversiteye hazırlık aşaması için başlatılan uygulamada öğrenciler kurs almak istedikleri dersleri seçerek, seçtiği dersten takviye kurs alabiliyor ve böylece herhangi bir ücret ödemeden eksiklerini tamamlayabiliyor.

EBA sistemine dahil olmak ve ders vermek isteyen öğretmenler ise e-kurs modülünü kullanarak kurs vermek istediğini bildiriyor ve öğrencilerin o dersi seçmesi durumunda takviye kurs açabiliyor. Sisteme kayıt olmak ve kurs beyanında bulunmak isteyen öğrencilerin kendilerine ait şifrelerini okullardan almaları gerekmektedir. Sonrasında ise T.C. Kimlik No ve şifre ile beraber EBA sistemine giriş yaparak takviye almak istedikleri kursu seçebilirler.

Haberin Devamı

EBA KURSLARININ GÜN VE SAAT SINIRLAMASI NEDİR?

EBA sistemi üzerinden ders seçimi yapmak istediğiniz taktirde hafta içi bir günde en fazla 2, hafta sonu ise bir günde en fazla 5 dersten kurs alma talebinde bulunabilirsiniz. Ders saatleri ise hafta içi en fazla 4, hafta sonu ise 8 saat olarak belirlenmiştir.

EBA 2. DÖNEM KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EBA 2. Dönem kursları 8 Şubat 2016 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!