EASYJET'in ilk yolcuları Dalaman'a geldi

Güncelleme Tarihi:

EASYJETin ilk yolcuları Dalamana geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 10:15

Dünyanın önde gelen düşük tarifeli havayolu şirketlerinden EASYJET, Londra ile Dalaman arasındaki seferlerine başladı.

Haberin Devamı

EASYJET'e ait ilk uçak, 190 yolcusuyla ATM Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminalin'e indi. Uçağın yolcuları, havalimanında karanfillerle karşılandı.

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, karşılama töreninde, EASYJET hava yolu şirketinin Dalaman Havalimanı'na seferlere başlamasının Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Dalyan'da turizm için önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

Amaçlarının, ATM Dalaman Havalimanı'nı, tercih edilen bir hava limanı haline getirmek olduğunu belirten Güvenç, “Dalaman destinasyonu, önemli bir turizm bölgesi ve her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. EASYJET hava yolu şirketinin Dalaman'a uçması, bölgemize daha fazla turist gelmesini sağlayacak. Yeni ve dünyaca tanınmış başka hava yolu şirketlerini yakında yine bölgemize kazandıracağız” dedi.

Güvenç, Dalaman'a uçacak yeni havayolu şirketlerinin turist sayısında büyük bir artış sağlayacağını kaydederek, şunları söyledi:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sivil havacılık şirketlerinin de katkılarıyla bölgeye uçacak yeni havayolu şirketleri kazandıracağız. Türkiye'nin yolcu sayısı bakımından üçüncü büyük terminali ve mimarisiyle Londra'da 'Çevreye Duyarlılık' ödülü kazanan Dalaman Dış Hatlar Terminali'nin işletmecisi ATM ile Avrupa'nın önde gelen düşük tarifeli havayolu (low-cost carrier) şirketi EASYJET arasında varılan anlaşmayla Dalaman'a sefer düzenlenmesiyle birlikte bölgeye gelen turist sayısında yıllık yüzde yirmi oranında bir artış olmasını bekliyoruz.

Bundan sonraki yıllarda yolcu sayısının daha da artacağı kanaatindeyim. Bu artışla birlikte kısa sürede 4 milyon turiste ulaşacağımız bekliyorum. Çünkü göstergeler buna işaret ediyor.”

“TURİST SAYISI ARTACAK”

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz de, dünyada kitlesel turizmden bir yöneliş olduğunu belirtti.

Açıkgöz, şöyle konuştu:
“Bunun en büyük nedeni tur operatörlerinin hakimiyetinde olan charter. Dalaman bölgesinin en büyük özelliği, sadece beş yıldızlı otelleri değil butik ve üç yıldızlı otellerin çok bulunması. Türkiye'ye tatil için gelen İngiliz turistlerin yaklaşık yüzde sekseni Dalaman ve çevresine geliyor. Dalaman da iyi bir terminal ve iyi otellerle birlikte verilen hizmet, turistin bölgeye çekilmesi için en önemli neden. Düşük ücretli taşıma sistemi İspanya örneğinde olduğu gibi yolcu sayısını yüzde altmış artırıyor. Burada da bunu bekliyoruz.”

EASYJET hava yolları uçağının ilk seferinin tam dolu geldiğini kaydeden Açıkgöz, Dalaman'a gelmek isteyen turistlerin EASYJET'in internet sayfasını yaklaşık 21 bin defa ziyaret ettiklerini söyledi.

Açıkgöz, şunları kaydetti:
“Bölge turizmi adına bizim 6 ay önce çıktığımız yol haritasında 2 yılda gelmek istediğimiz yere 4 ayda gelerek başarı hikayesini yarattık. Özellikle yabancıların bu bölgeden yoğun emlak satın aldıkları da göz önünde tutulursa bu uçuşların 12 aya yayılması bölgenin sürekli canlı tutulabilmesine neden olacaktır. Ayrıca, internet üzerinden bilet satışlarının yapılması dünyada seyahat eden yolcu sayısının artmasını sağlamıştır.”
Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise Türkiye'nin ve kültür kenti Muğla'nın tanıtımı için özellikle yurt dışında fuarlar düzenlediklerini söyledi.

Özden, “Yurt dışında düzenlediğimiz fuarlardan olumlu sonuçlar aldık ve bu çalışmaların artık meyvesini almaya başladık” dedi.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, ATM ile EASYJET arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında 31 Mart tarihinden itibaren Londra-Dalaman arasında düzenli uçuşlara başlandığını kaydederek, “Bu uçuşların gerçekleşmesinde büyük bir ekip çalışması ve yoğun görüşmeler yapıldı. Bunun sonucunda da çalışmalar amacına ulaştı. Burada emeği geçenleri ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

HAVALİMANINA GİREN İLK AİLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Dalaman ATM ile EASYJET arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında ATM Dalaman Havalimanına giren ilk aile, Sarıgermede bir butik otelde 1 hafta tatille ödüllendirildi.

Bir haftalık tatil kazanan ve Londra'dan gelen Louise Dennis, William Dennis ve Kay Godden, tatil için yetkililere teşekkür ederek, artık Türkiye'ye daha sık geleceklerini söylediler. Ayrıca 190 yolcuyla dalaman havalimanına inen EASYJET kabin ekibine de 1 hafta tatil hediye edildi.

HAYATINI KURTARDIĞI KÖPEĞİ GÖRMEK İÇİN GELDİ

Türkiye'ye daha önce dört defa tatil için gelen İngiliz vatandaşı 61 yaşındaki Miss Bailey, geçen yıl tatilini geçirdiği Dalyan'da bir köpeğin hayatını kurtardığını belirterek, köpeği görmek için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Bailey, “geçen yıl tatilimi geçirdiğim Dalyan'da bir köpeğin hayatını kurtardım tatilimin son gününde onu tedavi ettirerek Dalyan'da tanıdıklarıma emanet ettim ve ülkeme döndüm. Onu çok merak ettiğim için bu yıl erken tatile geldim. Havalimanından ayrılır ayrılmaz ilk işim onu görmek olacak” dedi.

Türklerin çok misafirperver ve cana yakın olduğunu anlatan Bailey, şöyle dedi:
“İngiliz vatandaşlarına dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük ilgi gösterilmiyor. Bu nedenle özellikle İngilizler tatil için Türkiye'yi tercih ediyor. Türk insanının burada bize gösterdiği yakınlık ve misafirperverlik bizi Türkiye'ye daha çok yaklaştırıyor.”

Türkiye'nin yolcu sayısı bakımından üçüncü büyük terminali ve mimarisiyle Londra'da 'Çevreye Duyarlılık' ödülü kazanan Dalaman Dış Hatlar Terminali'nin işletmecisi ATM ile Avrupa'nın önde gelen düşük tarifeli havayolu (low-cost carrier) şirketi EASYJET arasında Dalaman'a sefer düzenlenmesiyle ile ilgili 5 Mart 2008 tarihinde protokol imzalanmıştı. İlk aşamada haftada 3 gün yapılacak uçuşlar, 1 Mayıs tarihinden sonra 5 güne çıkacak. Yılda 10 milyon yolcuyu karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğu belirtilen Dalaman Dış Hatlar Terminali'nin 2008'deki hedefi dört milyon yolcuya ev sahipliği yapmak.

Avrupa'nın önde gelen düşük tarifeli hava yolu şirketi EASYJET, 152 uçağı ile 26 ülkede, 103 havaalanı arasında 383 güzergahta hizmet veriyor.

Son 12 ayda 38 milyonun üzerinde yolcu taşıyan EASYJET, günde 800 uçuş yaparak yaklaşık 100 bin yolcu taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!