E.T.

Güncelleme Tarihi:

E.T.
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2002 14:44

"Korkuyor. Çünkü 3 Milyon Işık Yılı uzaktan geldi ve tamamen yapayalnız." Sinemanın dahi çocuğu Steven Spielberg'in "en kişisel filmim" dediği E.T (Extra-Terrestrial), 20 yıl aradan sonra, yenilenmiş versiyonuyla yeniden sinema salonlarında. Geçen ay ABD'de seyirciyle buluşan film, şimdi de Türkiye'de.

Haberin Devamı

Senaryosunu ünlü aktör Harrison Ford'un bir dönem evli olduğu Melissa Mathison'ın yazdığı film, 1982 yılında gösterime girdiğinde büyük ilgi çekmiş, bir çok ödül kazanmış ve daha o yıllarda sinemanın unutulmaz filmleri arasında yerini almıştı.

Bu kez çağın teknolojik olanaklarıyla yenilenmiş ve yönetmen Spielberg tarafından eklenmiş yeni bir sahneyle seyirciyle buluşuyor E.T. Filmin başrollerinde Dee Wallace-Stone, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton ve o tarihlerde henüz küçük bir çocuk olan bugünün genç yıldızı Drew Barrymore var.

FİLMİN KONUSU

Bir grup uzaylı dünyayı ziyarete gelir. Ancak, geri dönüş sırasında bir terslik olur ve içlerinden biri dünyada kalır. Ait olduğu gezegenden milyonlarca ışık yılı uzaklıkta bulunan dünyada bir başına kalan bu yaratığa, Elliot adında 10 yaşında bir çocuk sahip çıkar.

Haberin Devamı

Elliot'ın kızkardeşi Gertie de bu sevimli yaratıkla iyi dost olur. Ancak, yaratığın ait olduğu gezegene geri dönmesi gerekmektedir.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Steven Spielberg
Senaryo: Melissa Mathison
Oynayanlar: Dee Wallace-Stone, Henry Thomas, Peter Coyote, Robert MacNaughton, Drew Barrymore
Resmi sitesi: http://www.et20.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!