e-postadaki gizemli kadın

Güncelleme Tarihi:

e-postadaki gizemli kadın
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 00:00

Suriyeli muhaliflerce sızdırılan Beşar Esad’a ait e-postalarda çıplak bir kadın fotoğrafı dikkat çekti. Sahibi bilinmeyen başka bir e-postadan da Esad’a şifreli kur mesajları ve aşk şarkıları gönderilmiş. Mesajlar, ‘Esad’ın gizli ilişkisi mi var’ sorularına yol açtı.

Haberin Devamı

İNGİLİZ Guardian gazetesinin çarşamba gününden beri yayınladığı Suriye Devlet Başkanı Esad’a ait yaklaşık 3 bine yakın e-posta deşildikçe yeni gizemler ortaya çıkıyor. 11 Aralık’ta gönderilmiş mesajlardan birine eklenmiş yarı çıplak bir kadın fotoğrafı, Beşar Esad’ın gizli bir ilişkisi olabileceği söylentilerine yol açtı. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan yüzü duvara dönük kadının kim olduğu anlaşılamıyor, ancak bu kadının Esma Esad olmadığını söylemek mümkün.

Öpücük ve aşk işaretleri

Mesajda hiçbir şey yazmadığı için kimliğine dair bir ipucu yok. Ancak Suriyeli muhaliflere göre aynı kadın sahte isimlerle açtığı hesaplardan Esad’a 1 Aralık’tan itibaren açıkça flört ettiği mesajlar gönderdi. İkili bu mesajlarda Lübnanlı şarkıcı Fairuz’un aşk şarkılarını paylaştı, mesajlaşma dilinde ‘öpücük’ anlamına gelen ‘X’ işareti, hatta Arapça’da “Seni seviyorum” anlamına gelen tek harflik bir Arap harfi dahi gönderdiler.

Haberin Devamı

Obama gibi yap

Esad’ın e-postaları İngiltere’de saygın bir kardiyolog olan kayınpederi Fevaz Ahras’tan sık sık tavsiye aldığını da ortaya çıkardı. Bunlardan en çarpıcı olana Ahraz’ın “Barack Obama gibi kalabalıklara karış”  tavsiyesinde bulunduğu e-posta. Çünkü Esad ailesi bu postadan kısa bir süre sonra topluca Şam’ın en büyük meydanında boy göstermişlerdi.

Sindirmek taktikleri

Kendisi bir Sünni Müslüman olan ve “Suriye’deki şiddet olayları dehşet verici” ve “Kızımın hayatından endişe duyuyorum” gibi açıklamaları bulunan Ahraz’ın damadına gönderdiği e-postalarda, muhaliflere karşı baskıları “davamız” olarak nitelemesi ve kanlı olayları örtbas etmek için taktik vermesi dikkat  çekiyor. “Guantanomo’yu gündeme getir”, “Davamızı daha iyi anlatmak için İngilizce bir haber ajansı kurdur” ve “Tartışmaların yönünü değiştirmeye çalış” Ahraz’dan Esad’a gönderilerden tavsiyelerden bazıları.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!