E-pasaport sorgulama nasıl yapılır? T.C Kimlik No ile pasaport sorgulaması

Güncelleme Tarihi:

E-pasaport sorgulama nasıl yapılır T.C Kimlik No ile pasaport sorgulaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 14:08

E-pasaport randevusu nasıl alınır? T.C kimlik no ile pasaport sorgulaması nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-PASAPORTLAR KULLANIMI

İlk kez pasaport alacak vatandaşlar başvuru linki üzerinden, randevu bilgilerini sorgulabilir.İstenilen bütün belgelerle birlikte, randevu tarihine ve saate uyarak, yetkili personele iletebilir.Böylece pasaport işlemleri hızlıca gerçekleştirilebilir.

Uluslararası standartlarda hazırlanan e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 itibariyle kullanıma sunulmuştu.e-pasaport başvurularınızı Türkiye'de 81 il ve 310 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize yapabilirsiniz.

E-pasaport işlemlerinizi https://epasaport.egm.gov.tr/ ‘den kullanıcı referans numaranız ve T.C No'nuz ile halledebilirsiniz. Sitenin ’’e-pasaporta hemen başvur’’ kısmından gerekli adımları izleyerek randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Randevu aşaması, belgelerin neler olduğunu, başvuru aşamasından sonra takip edilmesi gerekenler dâhil tüm detaylar için iletişim numaraları ve sıkça sorulan sorular sizler için hazır bir şekilde beklemektedir.

Yaşlı, hasta ve engelli vb. vatandaşlarımızın işlemleri randevusuz olarak da alınmaktadır. Randevusuz müracaat işlemleri kısıtlı sayıdadır.

E-PASAPORT İŞLEMİNE NASIL BAŞVURABİLİRİM?

E-Pasaport randevu işlemleri yalnızca https://epasaport.egm.gov.tr/ sitesi üzerinden gerçekleşmektedir. E-pasaport başvurularına ilişkin her türlü bilgi, görüş ve önerileriniz için web sitesinin ‘Bize Yazın’ bölümünden bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

PASAPORT RANDEVUMU NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

Randevunuzu, bu sitede yer alan "Başvuru Durumunu Sormak İstiyorum" kısmına T.C Kimlik numaranızı ve daha önceden randevu aldığınızda e-posta adresinize gönderilmiş olan referans numaranızı girerek değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
30 günlük bir zaman diliminde randevunuzu en fazla 3 kere iptal edebilirsiniz.

PASAPORT BAŞVURUMU NASIL TAKİP EDEBİLİRİM?

Yapmış olduğunuz e-Pasaport başvurunuzun hangi aşamada olduğunu "Başvuru Durumunu Sormak İstiyorum" başlığını tıklayarak ekranınızda görüntüleyebilirsiniz. E-devlet linkine tıklayarak pasaportunuzun nerde olduğunu ve size ne zaman ulaşacağını öğrenebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!