Takdir- teşekkür hesaplama nasıl yapılır? e okul üzerinden karne notu nasıl görüntülenir?

Güncelleme Tarihi:

Takdir- teşekkür hesaplama nasıl yapılır e okul üzerinden karne notu nasıl görüntülenir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2019 09:10

Karne heyecanın yaşanacağı 2018-2019 eğitim öğretim yılınan tamamlanmasına kısa bir zaman kaldı. E-okul veli bilgilendirme sistemiyle veliler ve öğrenciler, karne gününü beklemeden ders notlarını görüntüleyip takdir teşekkür hesaplamasında bulunabiliyor. Takdir - teşekkür hesaplama işleminde ders notu hesaplama işlemine ek olarak devamsızlık durumları da göz önünde bulunduruluyor. Peki, takdir- teşekkür hesaplama nasıl yapılır? e okul üzerinden karne notu nasıl görüntülenir?

Haberin Devamı

2018-2019 eğitim yılı kısa bir süre sonra tamamlanacak. Karnelerine ek olarak bir başarı belgesi alıp almayacaklarını merak eden öğrenciler, takdir- teşekkür hesaplaması yapıyor. İşte, konu ile ilgili detaylar. 

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

Haberin Devamı

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

10 GÜNÜN ÜZERİNDEN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK YAPANLAR BAŞARISIZ SAYILACAK

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

BAKMADAN GEÇME!