e-Okul Projesi yaygınlaşacak

Güncelleme Tarihi:

e-Okul Projesi yaygınlaşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 12:14

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, geçen yıl meslek lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen, zaman ve ekonomik yönden tasarruf sağlayan e-Okul Projesi'ni diğer okullara da uygulama kararı aldı.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin e-Okul projesi kapsamında, geçen yıl her türlü eğitim öğretim faaliyetinde elektronik olarak bilgi girişi, takibi ve analizi yapabilen bir okul otomasyon sistemi geliştirdiklerini belirterek, e-Okul projesinin tek bir bilgi kaynağını çok yönlü ve hızlı erişimle kullandırmayı amaçladığını kaydetti.

e-Okul projesiyle okullarda elektrik ve su gibi kontrol altına alınmasında zorlanan bazı giderlerde önemli azalmalar olduğunu ifade eden Toklucu, şöyle konuştu:

“Proje, nöbetçi öğrenci, hizmetli çalışması başta olmak üzere rehberlik servisi ve öğretmenlerin işgücü kaybı ile gereksiz bilgi tekrarını ortadan kaldırdı. Güvenlik sisteminin merkezileştirilmesiyle okuldaki gece bekçisi uygulamasına son verildi. Proje öğretmen ve öğrencinin performansı da artırdı. Projeyle bilgiye hızlı ulaşılarak zaman ve maddi kayıplar en aza indirildi. Öğretmen ve yöneticiler eğitim öğretim için daha fazla zaman kazanacaktır.”

Haberin Devamı

Geçen yıl pilot olarak denenen projeden verim aldıklarını ifade eden Toklucu, Milli Eğitim Bakanlığı'na da sunulan projenin yeni yapılan okullarda uygulandığını bildirdi.

E-OKUL PROJESİ

Meslek lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen projede, okulun güvenliği, teneffüs zilinin çalması, ders saatlerinde suyun kesilmesi ve koridor ışıklarının kapanması otomatik olarak sağlanıyor.

Okul zil sistemi içinde teneffüs saatlerinde müzik yayını yapabiliyor. Derse girildikten sonra yanan ışıkların, akan muslukların otomatik olarak kapanması sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!