E-mail'le tedavi başarılı oldu

Güncelleme Tarihi:

E-maille tedavi başarılı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 12:14

Genel olarak "yeme bozukluğu" olarak adlandırılan "bulimia" hastaları İngiltere'de e-mail yoluyla tedavi ediliyor. Hastalıklarını açıklamaktan utanan ve doktora gitmekten çekinen blumia hastalarına uygulanan "e-mail'le terapi" sonunda hastaların büyük bölümünde iyileşme görüldü.

Haberin Devamı

Londra'daki yeme bozukluklarıyla ilgili bir merkez, yeme isteklerini kontrol edememe, sürekli yediklerini çıkarma ve yemek yiyememe gibi şikayetleri olan hastalar için üç aylık bir e-mail terapi programı hazırladı. Ünlü sinema oyuncusu Jane Fonda ve Spice Girls müzik grubu üyesi Geri Halliwel'in de yıllardır yaşadığı "yeme bozukluğu" hastalığı batıda son derede yaygın ancak insanlar bu problemlerini gizleme eğiliminde...

Programı geliştiren doktor Paul Robinson, profesyonel yardım almayı reddeden hastalara e-mail yoluyla ulaşmanın olumlu sonçlar verdiğini söyledi. "Bu, gelişmeye açık, çok önemli yeni bir teknik" diyen Robinson, proje için 20 bin üniversite öğrencisiyle görüşüldükten sonra yeme problemi çeken 23 kişilik bir grup oluşturulduğunu belirtti.

E-MAİL'LE TERAPİ
Program kapsamındaki hastalar, günlük yeme aktivitelerini ve hissettiklerini e-mail yoluyla doktora ulaştırıyor. Doktor da onlara tavsiye ve yorumlarda bulunuyor. Hastalar yüzyüze gelmedikleri doktora internet ortamında "e-Doc" diye sesleniyor. Psikiyatristler, sorulara e-mail'le cevap vermenin "yüzyüze görüşmeden" daha az zaman aldığını belirtiyor.

Doktor Robinson, üç aylık terapinin sonunda hastaların şikayetlerinde önemli azalmalar görüldüğünü ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!