E-devlet Kapısı Nedir Ve Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

E-devlet Kapısı Nedir Ve Nasıl Kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 23:52

E devlet ne işe yarar? E-devlet sistemi nedir? E-devlet kapısı nasıl kullanılır? E devlet şifresi nasıl alınır? E-devlet hakkında merak ettikleriniz burada…

Haberin Devamı

E-devlet sistemi gelişen teknolojiye ayak uydurmak, vatandaşların uzayıp giden kuyruklarda beklemelerini engellemek, bürokratik yükten kurtulmak, işlemlerin hızlı ve kolay bir biçimde yapılmasını sağlamak amacı ile geliştirilmiştir. Artık hemen tüm resmi işlemler elektronik ortamda yapılabilmektedir.

E-devlet Kapısı Nedir Ve Nasıl Kullanılır

E-devlet Kapısı Nedir?

E-devlet kapısı, kamu hizmetlerinin tek bir internet sitesinden erişilebilmesini sağlayan bir sistemdir. E-devlet kapısının amacı vatandaşlara kullanım kolaylığı sağlamaktır. Teknolojiden etkin bir biçimde yararlanarak işlemlerin hızlı, aktif ve pratik bir biçimde yapılabilmesini sağlamaktır.

E-devlet Hizmetleri Nelerdir?

Üniversiteyi kazanan bir öğrenci kaydını e-devlet üzerinden yapabilmektedir. Online olarak adli sicil kaydı, yurtdışından alınan cihazlar içinse IMEI kaydını yaptırabilirsiniz. Askerlik durum belgenizi sorgulayabilir, Cumhurbaşkanına dilediğiniz mesajı bu sistem üzerinden iletebilirsiniz. Hizmet dökümünüzü sorgulayabilir, sigorta ve emeklilik durumunuzu öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri e-devlet internet adresinden T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi girerek yapabilirsiniz. E-devlet şifresi almak istiyorum diyorsanız e-devlet şifresini nasıl alacağınızı öğrenebilirsiniz.

E devlet Şifresi Nereden Alınır?

E-devlet şifrenizi henüz almadıysanız herhangi bir PTT Merkez Şubesi’ne giderek ve üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızı ibraz ederek 2 TL karşılığında şifrenizi kapalı bir zarfta alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!