DYP'den Erdoğan'a Malatya eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

DYPden Erdoğana Malatya eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 14:22

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayla ilgili, “Sayın Başbakan, şiddete maruz kalmış yetim yavrulara sahip çıkacağına, kendi iktidarının, kendi partisinin bakanına sahip çıkmayı tercih etmiştir” dedi.

Saffet Arıkan Bedük, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayların milletin vicdanını sızlattığını belirterek, ”Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olayla ilgili sarf ettiği sözlerin, sorumluluk sahibi hiçbir Başbakan'a yakışmayacak türden sözler olduğunu” savundu. Bedük, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sayın Başbakan, şiddete maruz kalmış yetim yavrulara sahip çıkacağına, kendi iktidarının, kendi partisinin bakanına sahip çıkmayı tercih etmiştir. Sayın Başbakan'ın (Bakanı Türkiye'ye ben göndermedim) şeklindeki itirafı ise bu olaya bakışının ve o olayı algılayışının dışavurumundan başka bir şey değildir.

Üstelik, Sayın Başbakan 3 yıldır iktidar olduklarını unutup, şimdiki bakandan önceki yine kendi ilgili bakanını ve geçmiş dönemleri suçlamıştır. Sayın Başbakan her sıkıştığında kendinden öncekileri suçlamayı alışkanlık haline getirmiştir.”
(AA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!