DYP'de Elazığ depremi

Güncelleme Tarihi:

DYPde Elazığ depremi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP yönetimi, Mehmet Ağar'a yakınlığıyla bilinen Elazığ'ın muhalif İl Başkanı Orhan Peker'i görevden aldı. İl yönetimi, fesih kararına büyük tepki gösterdi. Peker, kararın DYP'yi zor duruma düşüreceğini ileri sürdü.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Mehmet Ağar'a bağlılığıyla bilinen ve Genel Merkez karşıtı politikalar savunan Elazığ İl Başkanı Orhan Peker'i görevden alarak, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın seçim bölgesine ağır darbe vurdu.

DYP Genel Merkezi, dün Teşkilat Başkanı Mehmet Gölhan imzasıyla gönderdiği bir tebligatla, Elazığ İl Başkanlığı'nın feshedildiğini bildirdi. Genel Merkez, Elazığ İl Başkanlığı'nın feshinin Ağar'la ilişkilendirilmemesi için Elazığ Merkez İlçe yönetimini de istifa ettirdi.

Fesih kararı, İl yönetiminde büyük tepkiye yolaçtı. Elazığ'ın DYP il ve ilçe yöneticileri, Genel Merkezi telefonlarla protesto ettiler. DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Cihan Paçacı, sıkıntının Mehmet Ağar'la ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu vurgularken, ‘‘Konu tamamiyle teşkilat sorunları ile ilgilidir. Mehmet Ağar'la konunun ilgisi yoktur. Merkez ilçe istifa etti. Ancak İl Başkanlığı direnince fesih zorunlu oldu’’ görüşünü savundu.

İl Başkanı Orhan Peker ise haziran ayında köy delegelerinin tespiti sırasında usulsüzlük yapıldığını belirterek, seçimlerin tekrarlanmasını istedikleri için feshedildiklerini iddia etti. Peker, fesih kararının partiyi Elazığ'da zor duruma sokacağını öne sürdü.

Peker, DYP yönetiminde Ağar'a yakınlığı nedeniyle ‘‘istenmeyen adam’’ ilan edilmişti. DYP'li bir kaynak da, ‘‘Çiller, kongre sürecinde fesih kararı alınmasını yasaklamıştı. Ama şimdi bölgedeki delege yapısını Ağar'a bırakmak istemiyor. Bence bu fesih kararının altında bu olay yatıyor’’ dedi.

Elazığ İl Başkanı Orhan Peker, ‘‘Burada bir problem yoktu. Cihan Paçacı ile aramızda ihtilaf vardı. Bizim duyduğumuza göre Elazığ Teşkilatı'na Paçacı'ya yakın isimler getirilecek’’ dedi. Peker, ‘‘Siz Ağar'a yakınlığı ile bilinen bir başkansınız. Fesih kararı Ağar'a yönelik olarak da yorumlanabilir mi?’’ sorusuna, ‘‘Ben bu değerlendirmeler içinde olmak istemem. Ağar'ın da bundan haberi vardır’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!