DYP: Hükümeti IMF'nin ipi tutuyor

Güncelleme Tarihi:

DYP: Hükümeti IMFnin ipi tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2001 13:49

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, ''Bu hükümeti tutan tek bir bağ vardır; o da IMF'nin ipidir.

Haberin Devamı

IMF'nin ipiyle ayakta durmaya çalışıyor'' dedi. Ekinci, DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ülkeyi batırdığını, milleti, ekonomik sıkıntıya soktuğunu, ancak başka suçluların arandığını öne sürdü.

Ramazan ayının gelmesiyle aş evlerinin önlerinde uzun kuyruklar oluştuğunu, Afrika kabilelerinde görülen manzaraların Türkiye'de de yaşandığını savunan Ekinci, ''milletin vicdanını kanatan bu manzaralardan'' hükümetin sorumlu olduğunu söyledi.

''Milletin beyninde, bu hükümet ölmüştür'' diyen Ekinci, milletin bir an önce işbaşından gitmesini beklediği hükümetin tam tersine ''koltuğa yapıştığını'' ifade etti. Hükümeti hiçbir toplum kesiminin istemediğini ileri süren Ekinci, ''Bu hükümeti tutan tek bir bağ vardır; o da IMF'nin ipidir. IMF'nin ipiyle ayakta durmaya çalışıyor'' diye konuştu. Ekinci, IMF'den sağlanan ek kaynakların sadece hükümetin ömrünü uzatacağını, halkın çile ve acılarının ise artacağını iddia etti.

Haberin Devamı

TOPLUMSAL MUHALEFET...

Ekinci, ''ülkenin çok vahim bir noktaya geldiğini, artık ülkeyi ve rejimi kurtarmanın çaresine bakmak gerektiğini'' kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:

''Gelinen noktada hem ülkeyi, hem rejimi kurtaracak tek yol toplumsal muhalefetin ayağa kalkmasıdır. Tarım kesiminin, esnafın ve tüm kesimlerin toplumsal muhalefeti sahaya indirmeleri gerekir. Sahaya inme zamanı gelmiştir. Büyük kitleler, demokratik tepkileri sahaya indirdikleri zaman, bu hükümet Taliban'dan daha çabuk çekip gidecektir. Bu demokratik tepkiyi, 1 Aralık'ta örgütlü kesimler ortaya koyuyor, diğerleri de zaman içerisinde, hatta onlarla birlikte ortaya koyacaklardır.''

DYP Genel Başkan Yardımcısı Ekinci, partisine yönelik ilginin arttığını da belirterek, ''ANAP, DYP'nin Adalet Partisi (AP) şubesi haline gelmiştir. Zaten ANAP'ın tabanı, AP tabanıydı. Şimdi ANAP'ın AP'si kalmış. DYP'ye akın, artarak devam etmektedir'' diye konuştu.

 Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!