DYP cezaevleri için gensoru hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

DYP cezaevleri için gensoru hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

DYP, bankalar ve bankacılık sektöründen sonra cezaevleri konusunda da gensoru hazırlığına girişti.

DYP Grubu'nun Çarşamba günü yapacağı toplantıda, af konusu ve cezaevlerinin durumu ele alınacak. Milletvekillerinin konuya ilişkin görüşlerini bildirmelerinden sonra da cezaevleri konusunda meclis denetim yolları üst boyutta işletilecek. Cezaevleri konusunda meclis soruşturması ya da gensoru önergesi verilecek.

DYP, FP'nin, bankalar ve bankacılık sektörü konusundaki genel görüşme önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinden sonra, hükümet ya da ilgili bakan hakkında gensoru önergesini Meclis Başkanlığı'na sunacak.

Bankalara ilişkin önce bir meclis araştırması önergesi veren DYP, konunun ağırlığı karşısında bu meclis denetim yolunu yeterli bulmadı ve konuyu üst boyutta meclise taşımaya karar verdi. Gensoru önergesine ilişkin çalışmalar, DYP'nin ekonomi kurmayları İzmir Milletvekili Ufuk Söylemez, Samsun Milletvekili Kemal Kabataş, Bursa Milletvekili Oğuz Tezmen ve İçel Milletvekili Ayfer Yılmaz tarafından yürütülüyor.

Cezaevlerinin durumuna ilişkin gensoru hazırlığı ise DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven başkanlığında partinin hukukçu milletvekillerinden oluşan bir ekip tarafından yürütülecek.

DYP, bu yasama yılında daha aktif bir muhalefet yapacak. Bu çerçevede, DYP'li milletvekillerinin genel kurul ve komisyon toplantılarına firesiz devamı sağlanacak. Bu dönem her kanun tasarısı ve teklifi üzerinde DYP'li bir milletvekili sözalarak görüş bildirecek. Grup bünyesinde, milletvekilleri dışında değişik konulardauzmanlığı olan ''yardımcı bir ekip'' oluşturularak. Bu ekip, milletvekillerinin konuşmalarını hazırlamalarına yardımcı olacak. Sözkonusu uzmanlar Hazine Müsteşarlığı ve DPT'den seçilerek DYP Grubu'nda görevlendirilmeleri sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!