DYP: ANAP’a 8 trilyon gitti

Güncelleme Tarihi:

DYP: ANAP’a 8 trilyon gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2001 02:06

DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Mesut Yılmaz'ın yeniden genel başkanlığa seçildiği ANAP Kongresi'nin devlete maliyetinin 8 trilyon lira olduğunu iddia etti.

Ensarioğlu, 4-5 Ağustos tarihlerinde Aski Spor Salonu'ndaki 7'nci büyük kongresi sırasında ANAP'a bağlı bakanlıkların kaynaklarının seferber edildiğini savundu. Turizm Bakanlığı tarafından hepsi ANAP'lı olan 174 belde ve ilçe belediyesine 6-7 trilyon Türk Lirası kaynak aktarıldığı yolunda kendilerine bilgiler ulaştığını açıklayan Ensarioğlu, iddialarını şöyle sürdürdü:

‘‘Bu yetmiyor, mahalli idareler teşkilatı tarafından belde belediyelerine 10-15 milyar lira, ilçe belediyelerine ise 30-35 milyar lira çıkartılıyor. Mahalli İdareler Yasası'na göre önce projelerin gelmesi, bunların incelenmesi ve uygun görülmesi durumunda belirli bir miktarın çıkarılması gerekir. Oysa, belediyeler aranarak ‘Para çıkarttık, gidin alın projeyi sonra getirirsiniz' denilmiş.’’

Ensarioğlu,
söz konusu kaynak aktarımları nedeniyle Mesut Yılmaz’ın kongreyi kazanma rüşvetinin 8 trilyon lira olduğunu öne sürdü, ‘‘Devletin imkanlarını acımasızca harçadılar’’ dedi. Ensarioğlu, bu iddialar için Cumhurbaşkanı'nın Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!