DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 00:00

Haberin Devamı

Moskovanın Şifresi: Temel

Başrollerini Alper Kul ve Aslıhan Güner’in paylaştığı filmi Adem Kılıç yönetti. Temel, ilk film Sümela Manastırı’ndaki şifreyi çözerek hazineye ulaşmış ve âşık olduğu kadına kavuşmuştur. Aslında Rus mafyası Korkunç İvan’ın adamları yanlışlıkla Türk mafyasıyla çatışmış ve birbirlerini öldürmüşlerdir. O esnada Temel çukurdaki altınları Sümela’nın hazinesi sanarak alır. Altınları çalınan hem de adamları öldürülen Rus mafya lideri sinirden küplere binmiştir. Adamlarından Abromoviç’i, Temel’i öldürmesi için Trabzon’a yollar. Temel kaçış yolu bulur ama adamların peşini bırakmadığını anladığında Abromoviç’in peşinden dostu Turgay ile birlikte Moskova’nın yolunu tutar.

Saksı Olmanın Faydaları

Yönetmenliğini Stephan Chbosky’nin üstlendiği filmin başrollerinde Emma Watson ve Ezra Miller var. Stephan Chbosky’nin romanından uyarlanan film, olayları kenardan izlemeyi tercih eden birinci sınıf öğrencisi Charlie’nin üst sınıflardan iki öğrencinin kanatları altına girdikten sonra başından geçenleri anlatıyor. Özgür ruhlu Sam ve onun korkusuz üvey kardeşi Patrick sayesinde Charlie yeni arkadaşlıklara, ilk aşka, geceyarısı gösterimlerine ve kusursuz şarkısı arayışa doğru yelken açar.

Haberin Devamı

Hayat Güzeldir

1930’ların İtalyası’nda Guido adındaki bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki kadınla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalya’yı Alman güçleri istila edene kadar mutluluk içinde yaşarlar. Ailesini birlikte tutabilmek ve oğlunu Yahudi toplama kamplarının dehşetinden elinden geldiğince uzak tutmak çabası ile Guida bu yıkımı bir oyun gibi gösterir. Oyunun ödülü ise bir tanktır. Roberto Benigni’nin hem yönettiği hem oynadığı ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Yabancı Film’ ve ‘En İyi Film Müziği’ ödüllü filmde Benigni’ye Marisa Paredes, Nicoletta Braschi ve Giorgio Cantarini gibi oyuncular eşlik etti.

Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection

Koleksiyon, Alfred Hitchcock’un başyapıtları ‘Arka Pencere’, ‘Çok Şey Bilen Adam’, ‘Ölüm Korkusu’, ‘Kuşlar’ ve ‘Sapık’ filmlerini yenilenmiş görüntü ve ses formatlarıyla sunuyor.

Babamın Sesi

Haberin Devamı

Elbistan’da tek başına yaşayan Basê’nin hayatındaki tek beklentisi büyük oğlu Hasan’ın evine dönüp herkes gibi bir hayat kurmasıdır. Diyarbakır’da yeni bir eve taşınan Mehmet, eşyaların arasında babasına gönderilmek üzere kaydedilmiş annesinin ve kendi çocukluk sesinin olduğu bir kaset bulur. Mehmet kasetleri ararken ailesiyle ilgili bilmediklerini öğrenmeye başlayacaktır. Orhan Eskikoy’un yönettiği filmin oyuncu kadrosunda, Basê Doğan ve Gülizar Doğan var.


Esaret Günlüğü 1. Dünya Savaşı’nda Türk Esirleri

Cem Fakir’in yönettiği belgesel, esir düşen 200 binden fazla Türk askerinin öyküsünü anlatıyor. Belgesel çalışmasında çekimlerin dışında, Imperial War Museum, British Pathe ve Gaumont Pathe’den arşiv görüntüleri de yer aldı. 16 ülkede, 44 şehirde çekimler yapıldı. Türkiye içerisinde İstanbul, Ankara, Çanakkale, Erzurum ve Sarıkamış’ta; yurtdışındaysa Mısır, Hindistan, Myanmar, Rusya, Azerbaycan, Fransa, İngiltere, Malta, Yunanistan, KKTC, Romanya, İsrail, Suriye, Ukrayna ve Kanada’da esir kamplarının ve esir düşen onbinlerin izi sürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!