Düzce'deki Kadıköy

Güncelleme Tarihi:

Düzcedeki Kadıköy
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi tarafından Düzce'de kurulan Çadır Kent'in sokaklarına, Kadıköy'ün ünlü caddelerinin adı verildi. Daha önce,"Komit"olan çadır kentin adı Düzce Valiligi tarafından "Kadıköy Belediyesi Çadır Kenti" olarak degiştirildi.

Kadıköy Belediyesi, İsviçre'den getirdiği kışlık 300 çadırı, Düzce'li

depremzedelere hediye etti. Düzce'de"Komit Çadır Kenti" olarak bilinen

alandaki eski çadırlar sökülerek, İsviçre'den getirilen yeni çadırlar

kuruldu. Düzce Valiliği, Kadıköy Belediyesi tarafından kurulan bu çadır kentin adını, "Kadıköy Belediyesi Çadır Kenti olarak değiştirdi.

Kadıköy'ün caddeleri

Çadır kentin yollarını da yapan Kadıköy Belediyesi, sokaklara da

Kadıköy'ün ünlü caddelerinin adını verdi. Böyle bir uygulamaya ilk defa geçildiğini belirten Düzceli depremzedeler; "Daha önce adres belirleyecek hiç bir tabelamiz yoktu. Ne mektuplarımız rahatlıkla geliyordu, ne de konuklarımız bize ulaşabiliyordu. Şimdi ise sokaklarımızın adı var. Adresimiz artık belli" diye konuştular.

Yollar çamurdan kurtuldu

Kadıköy Belediye Başkanı Avukat Selami ÖZTÜRK, "Daha önce buradaki çadırlar yazlık ve eski modeldi. İsviçre'den getirip kurduğumuz 300 çadır ise kışlık. Yaptığımız yol çalişmasi ile kenti çamurdan kurtardık. Şimdi bir kreş ve eğitim çadırı ile bir de kütüphane çadırı kuracağiz. Daha önce faaliyete geçen yemekhane çadırımız ise günde 2000 kişiye üç ögün ücretsiz yemek çıkartmakta" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!