Duygusal veda

Güncelleme Tarihi:

Duygusal veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi evim gibiydi

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, önceki gün yapılan emeklilik töreninde ilk kez duygusal kimliğini saklamadı. Sezer, 12 yıllık çalışma arkadaşlarına, ‘‘Anayasa Mahkemesi benim evim gibiydi’’ diyerek, veda etti. Anayasa Mahkemesi'nde önceki gün ilginç bir tesadüf yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin halef-selef cumhurbaşkanları Anayasa Mahkemesi'ne veda etti. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in veda ziyaretinin hemen ardından, eski Başkan ve yeni Cumhurbaşkanı Sezer için sade bir emeklilik töreni düzenlendi. Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçildiği gün resmen emekliye ayrılan Sezer'in emeklilik töreni Anayasa Mahkemesi Kuruluş ve Yargılama Usülü Kanunu'na göre yapıldı. Mahkemenin alt katındaki toplantı salonunda yapılan tören Demirel'in ziyaretini tamamlamasının ardından 16.30'da başladı. Yaklaşık 20 dakika süren törende, Sezer, şoförden çaycı ve memurlara kadar bütün personelle tek tek el sıkışıp vedalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene, Anayasa Mahkemesi'nin emekli başkan ve üyeleri de katıldı.

İki yıldır başkanları olduğu çalışma arkadaşlarına hitaben bir teşekkür konuşması yapan Sezer çok duygulandı. Sezer ‘‘Ben Anayasa Mahkemesi'nde evim gibi bir ortamdaydım ve çok mutluydum. Sizlerden ayrıldığım için çok üzgünüm. Şimdi beni onurlu olduğu kadar sorumlu bir görev bekliyor’’ dedi.

Sezer'e, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç tarafından bir teşekkür plaketi ile onur belgesi ve çiçek verildi. Sezer'e, on yılı aşkın bir süredir Anayasa Mahkemesi'nin emekli başkan ve üyelerine verilen ve gelenekselleşen bir armağan olan kol saati de verildi. Raportörler adına ise bir gümüş ayna armağan edildi. Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Üsülü Kanunu'nun 58'inci maddesine göre, emekli başkan ve üyelere, onurlarına düzenlenecek törende ‘‘Geçmiş hizmetlerinin onurunu simgeleyen birer armağan’’ verilmesi öngörülüyor. Bu armağanların giderlerini karşılamak üzere de Anayasa Mahkemesi bütçesine ödenek konuluyor. Mahkemede, başkan ve üyelere ‘‘Omega’’ marka kol saati armağan edilmesinin bir gelenek halini aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!