Duygulandıran iftar

Güncelleme Tarihi:

Duygulandıran iftar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 00:00

Genelkurmay Başkanlığı’nın şehit ve gazi yakınları için verdiği iftar yemeğinde, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt yaşanan sıcak sahnelere dayanamadı ve gözyaşlarıyla yemeği terk etti.

Duygulandıran iftar
GENELKURMAY Başkanlığı’nın şehit ve gazi yakınlarına verdiği iftar yemeğinde, şehit çocuklarının Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a sıcak yaklaşımı eşi Filiz Büyükanıt’ı duygusal olarak etkiledi. Org. Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları dün eşleriyle birlikte şehit ve gazi ailelerini iftar yemeğinde ağırladı. 4. Kolordu Komutanlığı’nın Eşref Akıncı Kışlası’ndaki verilen iftar yemeğine 2 bin kadar şehit ve gazi yakını katıldı.

Org. Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilendi. Org. Büyükanıt’ın elini öpen çocuklardan ve şehit yakınlarıyla sohbetten etkilenen Filiz Büyükanıt’ın gözleri doldu. Fenalaştığı gözlenen Filiz Büyükanıt salondan ayrıldı. Bir komutan eşi eşliğinde arabasının yanına giden Filiz Büyükanıt bir süre soluklandı. Sağlık ekibinden bir hemşire Filiz Büyükanıt’la ilgilendi. Filiz Büyükanıt daha sonra kışladan ayrıldı. Org. Büyükanıt ise yemekten önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Üzerinde yaşadığımız bir toprak parçası ve o toprak parçası üzerinde yaşayan insanlar var. Bazı insanlar var ki, o toprak parçasını vatan, üzerinde yaşayan insanları da ulus yapıyorlar. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan ve büyük ulusumuz, Osmanlı’dan sonra, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, onların silah arkadaşları ve milletimiz tarafından kurulmuştur. Bu toprakta yaşıyoruz. Artık bu toprak, bir toprak olmaktan çıkmış, vatan olmuştur. Peki bu vatanı kimler oluşturmuştur? Tanrı’nın verdiği o büyük varlık, insanların kanlarıyla, canlarıyla oluşturulmuştur. O mübarek insanlara şehit diyoruz. Vücutlarını, uzuvlarını kaybedenlere, mücadeleye katılanlara da yine kutsal bir isim veriyoruz, ’gaziler’ diyoruz. Ben bu ülkeyi vatan yapan insanlara, şehit olanlara, Tanrı’dan rahmet, gazilerimize şifa, yakınlarına sabır diliyorum. Onlar, bizimparçamızdır. Biz gücümüzü onların bıraktığı emanetlerden alıyoruz."

İşte o sahneler

Duygulandıran iftar
Duygulandıran iftar


Genelkurmay Başkanlığı’nın iftar yemeğinde kolları kopmuş bir gaziye yakının yemek yedirmesi, oturduğu masadaki sohbet ile şehitlerin çocuklarının Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın elini "Baba" diyerek öpmeleri, Filiz Büyükanıt’ın yüreğini daralttı. Filiz Büyükanıt, önce yemek salonunu sonra da kışlayı terk etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!