Duyarlılık dikkate alınsın

Güncelleme Tarihi:

Duyarlılık dikkate alınsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2013 02:08

Eğer yasalsa (ODTÜ’nün içinden geçecek otoyol) söylenecek bir şey yok. Yasalar zorlanarak işlemler yapılıyorsa bu doğru değildir. Öğrencilerin duyarlılığını hepimizin dikkate alması gerekiyor. Öncelikle de hükümetin.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kesilmemesi için başlarında nöbet tutup, dozerleri engellediği ODTÜ’deki ağaçlar ve oradan geçecek otoyol konusunda hükümete “duyarlılık dikkate alınsın” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, Ankara’da ODTÜ’nün içinden geçirilmek istenilen yolla ilgili tartışmalar konusunda öğrencilerin duyarlılığının hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Eğer yasalsa söylenecek bir şey yok. Yasalar zorlanarak işlemler yapılıyorsa bu doğru değildir. Öğrencilerin duyarlılığını hepimizin dikkate alması gerekiyor. Öncelikle de hükümetin” dedi.

BALGAT’TA SERT MÜDAHALE

ODTÜ’nün 100. Yıl Mahallesi girişi dün sabaha sakin başladı. Polis ve belediye işçileri, göstericilerin kurduğu barikatları kaldırırken, yerleşke dışındaki yol yapım çalışmasına devam edildi. Akşam saat 17.00 sıralarında Balgat’ta toplanan ve ODTÜ arazisinde geçecek yol nedeniyle ağaçların kesilmesine tepki gösteren gruba polis, gaz, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahalede bulundu. Göstericilerin de taş atarak karşılık verdiği olaylarda 6 gösterici ile 3 polis hafif yaralandı.

Fİşek ormanı yakıyordu

Haberin Devamı

Polisin, önceki geceki eylemde yoğun kullandığı plastik mermi nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı. ODTÜ yerleşkesine kaçan göstericilere gaz fişeği atarak müdahalede bulunuldu. Gaz fişeğinin kıvılcımları ODTÜ ormanlığındaki çalılıkları tutuşturdu. Kısa sürede yayılan elevler TOMA’dan sıkıan suyla söndürüldü.

Sarıgül’ü konuşmadık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal, aynı uçakla dün İzmir’e gitti. Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı’nda, gazetecilerin, uçak yolculuğunda Baykal’la, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye geri dönüşünü görüşüp görüşmediği sorusuna olumsuz yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Sizler yazıyorsunuz. Ben de okuyorum. Bilgileri sizden alıyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, Baykal’la bu konuda bir görüşmeniz oldu mu sorusunu, “Yok öyle bir şey” diye yanıtladı. Kılıçdaroğlu ve Baykal CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam’ın kızı Gözde Susam ile Onur İnanç’ın nikâhında birlikte şahitlik yaptı. Nikâhı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıydı.

PM GÜNDEMİNDE YOK

Haberin Devamı

Sarıgül’ün affıyla ilgili konu, bugün toplanacak CHP Parti Meclisi’nin gündeminde yer almadı. “Af dilekçesini göndersin” mesajı iletildiği ileri sürülen Sarıgül, dün bu yönde bir adım atmadı. Okan KONURALP/ANKARA-Utku BOLULU/DHA

BAKMADAN GEÇME!