Duvarı çöken bina korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Duvarı çöken bina korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 17:59

MUĞLA'da belediyenin katkı otopark inşaatı için yaptığı temel kazısı nedeniyle, bitişikteki Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait üç katlı binanın arka cephe duvarı yıkıldı. Şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, büyük bölümü boş olan binanın zemin katındaki iki işyeri zarar gördü.

Muğla Belediyesi, Orhaniye Mahallesi, İnönü Caddesi'ndeki, 145 yıl önce çıkan bir yangında kullanılmaz hale gelen Belediye Sineması'nı yıkıp, yerine katlı otopark yapmak için çalışma başlattı. Belediye, sinemanın bitişiğindeki Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait üç katlı binayı da alarak, işyerlerin de bulunduğu daha kapsamlı bir otopark projesi hazırlamak istedi. İddiaya göre, Milli Emlak Müdürlüğü, yapılacak olan dükkanlardan kendi arazisinin payına düşen yüzde 75'ini istedi. Ancak, Milli Emlak'ın bu isteği belediye tarafından kabul görmedi. Anlaşma sağlanamaması üzerine belediye, yanan dört katlı sinema binasını yıkıp, yapılacak otopark için temel çukuru kazma çalışmalarına başladı. Kazı çalışmaları sırasında, Milli Emlak'a ait binanın arka cephe duvarı, büyük bir gürültüyle yıkıldı. Toplam 9 kişinin bulunduğu binada şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün 4 ay önce boşalttığı binanın zemin katındaki bir eczane ile elektrik malzemeleri satış ve tamiri yapan bir işyerinde büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

Duvarı yıkılan eczanede çalışan Nurhan Kartal, gözyaşlarına hakim olamayarak, “Olay anında, içerde ilaç almaya gelen hastalar vardı. Önce kum dükülmesi gibi bir ses duyduk. Ardından, çatlama sesleri geldi ve büyük bir gürülytüyle duvar çöktü. Deprem oluyor sandık. Duvara çok yakındım. Bir adım daha geride olsaydım, enkazın altında kalabilirdim” dedi.

Eczane sahibi Abdurrahman Doğu, zararlarının büyük olduğunu belirterek, “Milli Emlak Müdürlüğü'nden uyarı yazısı geldi. Ancak, gelen yazıda boşaltmamız istenmiyordu. Sadece, tehlikeli olabileceği belirtiliyordu” dedi.

Muğla Belediye Başkanvekili Yavuz Kayı, binanın yıkılmasında kendilerinin bir sorumluluğu olmadığını ileri sürürek, ‘Gerekli güvenlik önlemlerini alarak inşaata başladık. Ancak, bina çok eski olduğu için yıkıldı” diye konuştu.

Duvarları yıkılan bina zabıta tarafından boşaltılıp, güvenlik şeridine alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!