Düştüğü uçurumdan 24 saatte kurtarılabildi

Güncelleme Tarihi:

Düştüğü uçurumdan 24 saatte kurtarılabildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2008 19:31

DENİZLİ merkeze bağlı Bağbaşı Beldesi'nde, peşine düştüğü yavru domuzu yakalamak isterken yaklaşık 20 metrelik uçuruma düşerek 2 bacağı birden kırılan 45 yaşındaki Fahrettin Kılıç, cep telefonuyla yardım istediği İl Jandarma Komutanlığı ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından 24 saat sonra kurtarıldı.

Evli, iki çocuk babası Fahrettin Kılıç, dün saat 06.00 sıralarında yürüyüş için Zeytinli Yaylası'na çıktı. Yolda bir domuz yavrusu gören Kılıç, yakalamak için peşinden koşmaya başladı. Bu sırada, önündeki uçurumu fark etmeyen Kılıç, üzerine atladığı yavru domuzla birlikte yaklaşık 20 metrelik uçuruma düştü. İki bacağı birden kırılan Kılıç, cep telefonundan jandarmayı ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nü arayan Kılıç, yardım istedi.

Bunun üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, 12 saatlik bir yürüyüşün ardından bugün saat 02.00 sıralarında Kılıç'a ulaştı. Kılıç'a olay yerinde ilk müdahaleyi UMKE yaptı. Kılıç'ın kırılan bacaklarına atel takıldıktan sonra sedyeye alınarak, serum verildi. Yaklaşık 35 kişilik ekip sedyeyi dönüşümlü olarak taşıyarak Kılıç'ı kurtarmaya çalıştı. Ancak, gecenin karanlığında kurtarma ekibi yolunu bulamayarak, kayboldu. Bunu üzerine çalışmaya, sabaha kadar ara verildi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı. Kılıç, 4 saatlik bir çabanın ardından sarp, kayalık bölgedeki uçurumdan güçlükle çıkartıldı. Kılıç, olay yerininin yakınında hazır bekletilen ambulansa kadar taşınarak, Denizli Devlet Hastanesi'ne gönderildi, burada tedaviye alındı. Kılıç'ın kırılan bacakları alçıya alınırken, incinen belinin de tedavisine başlandığı bildirildi.

Kılıç'ın babası Mehmet Kılıç (72), annesi Emine Kılıç (71), emekli hemşire olan eşi Leyla Kılıç (44) da endişe içinde kurtarma çalışmalarından gelecek sonucu bekledi. Kılıç'ın uçurumdan çıkartılması üzerine büyük sevinc yaşayan eşi Leyla Kılıç, “Eşim 19 yıldır dağlara yürüyüşe gider. İlk kez başına böyle bir olay geldi. Dün sabah birlikte sahura kalktık. Sahur yemeğinden sonra eşim Zeytinli Yaylası'na yürüyüşe gitti. Sonra da başına böyle bir olay geldiğini duyduk. Allah onu bizlere bağışladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!