Düşmesi 3.5 dakika sürmüş

Güncelleme Tarihi:

Düşmesi 3.5 dakika sürmüş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 14:07

Fransız havayolları Air France'ın 2009'da Atlas Okyanusu'na düşen uçağının kara kutularının verileri, uçağın okyanusa düşüşünün 3 dakika 30 saniye sürdüğünü gösterdi.

ENKAZINA İKİ YIL SONRA ULAŞILDI / FOTO GALERİ

2009'DAKİ KAZA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

Okyanusun derinliklerinden kazadan iki yıl sonra çıkarılan kara kutulardan elde edilen veriler ayrıca, pilotun uçağın düşmeye başladığı sırada kokpitte olmadığını teyit etti.

Karakutu verilerine göre, pilot, uçak 3 dakika 30 saniye süren düşüş başladıktan sonra kokpite gelmiş.

Kazayı soruşturan Fransız kurumu BAE'nin bugün yaptığı açıklamada, uçak düşmeye başladığında "iki yardımcı pilotun kokpitte olduğu, kaptan pilotun ise dinlenmekte olduğu" belirtildi.

 

Haberin Devamı

Açıklamada kaptan pilotun kokpite uçak düşmeye başladıktan yaklaşık 1,5 dakika sonra döndüğü ve hiçbir zaman kumandayı ele alamadığı da kaydedildi.

 

HIZ GÖSTERGELERİ FARKLI

Yine kara kutu verilerinde, uçağın türbülansa girmesinin ardından, yardımcı pilotların önlerindeki ekranlarda da farklı hız göstergeleri tespit ettikleri görüldü.

Pilotların, göstergelerden birisinde aşırı hız kaybı, diğer göstergelerde yine farklı verileri görünce, ellerindeki bilgilerin “doğru” olmadığı yolunda yorum yaptıkları ortaya çıktı.

Air France'ın, Rio de Janeiro-Paris seferini yapan uçağının 1 Haziran 2009'da Atlas Okyanusu'na düşmesi sonucu uçaktaki 228 kişinin tamamı hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden yolcular arasında, dünyaca ünlü Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu da bulunuyordu.

Haberin Devamı

 

Kazanın nedeni henüz kesin olarak bilinmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!