Düşen uçağın 14 yolcusu kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Düşen uçağın 14 yolcusu kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 01:47

İsviçre'de düşen Crossair uçağından 9 kişi mucize eseri kurtuldu. 10 kişinin öldüğü kazada kaybolan 14 kişinin hayatından umut kesildi.

Zürih Havaalanı yakınlarında önceki gece 33 yolcu ve mürettebatla yere çakılan Jumbolino Avro RJ-100 tipi uçakta bulunan 14 kişi kayboldu. Berlin-Zürih seferini yapan uçağın düştüğü ormanlık bölgede yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında tek bir ize rastlanamadı.

Aramalara son verildi

Zürih polisi kayıp 14 kişinin yaşama şansı kalmadığı gerekçesiyle dün öğlen saatlerinde arama ve kurtarma çalışmalarına son verildiğini açıkladı. Enkazdan kendi imkánlarıyla kurtulan ve vücutlarında yanıklar bulunan 9 kazazedenin ikisinin durumu ise ağır.

Düşüş nedeni belirsiz

Uçakta 5 kişilik İsviçreli mürettebatın yanı sıra, Alman, Avusturyalı, İsviçreli, Kanadalı, Hollandalı ve İsrailli 28 yolcu bulunuyordu. Crossair Şirketi yetkilisi, uçağın düşüş nedeni hakkında bilgi vermedi, ancak düşüş nedenleri arasında terörizm ihtimalinin bulunmadığını söylemekle yetindi.

Hava şartları ağır

İsviçre Televizyonu ise iki uzmana dayanarak verdiği haberde, uçağın fazla alçaktan uçtuğunu, yağmurla karışık kar yağdığı için görüş mesafesinin de çok az olduğunu bildirdi. Havaalanı yetkilileri ise uçağın radardan aniden kaybolduğu dakikalara kadar bağlantıda hiçbir sorun yaşanmadığını söylediler.

Hayatlarından umut kesildi

10 kişinin mucize eseri kurtulduğu uçak faciasında kayıp 14 kişinin izine rastlanamadı. Esrarengiz şekilde kaybolan kazazedelerin yaşamından umut kesildi ve kurtarma çalışmalarına son verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!