Düşen askeri uçağın enkazına hala ulaşılamadı

Güncelleme Tarihi:

Düşen askeri uçağın enkazına hala ulaşılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 12:54

İZMİR’deki Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandıktan sonra Foça İlçesi açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağını bulunduğu yerden çıkarmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı seferber oldu. Bölgeye gelen iki kurtarma, iki mayın avlama gemisi ve derin su dalgıçları çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Önceki gün, Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı iki uçucu personelle birlikte havalanan T-37C tipi askeri eğitim uçağından saat 16.05 itibariyle haber alınamamıştı. Araştırmada, askeri eğitim uçağının, Foça ilçesi Arslanburnu mevkisi açıklarında, karaya yaklaşık 5 mil uzaklıkta denize düştüğü ortaya çıkmıştı. Gece boyunca uçak, helikopter, bot ve mayın tarama gemisi tarafından yapılan arama çalışmaları, dün, sabah saat 10.00 itibariyle sonuçlandı. Uçağın ve içinde oldukları tahmin edilen personelin, 125 metre derinlikte oldukları saptandı. ,

ARAMA ÇALIŞMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

Uçağın yerinin belirlenmesinin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı ekipler, enkazı ve pilotları çıkarmak içir seferber oldu. Bugün, sabah saatleri itibariyle bölgeye gelen Alanya ve Akçay mayın avlama gemileri ile Akın ve Işın kurtarma gemileri, derin su dalgıçları çalışmalarına başladı. Çalışmaların bugün veya en geç yarın tamamlanacağı, uçağın gövdesinin ve iki personelin çıkarılacağı kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında imzalanan ’Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması’ çerçevesinde Türkiye’de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar ve pilot adayı 23 yaşındaki Teğmen Serkan Sağır düşen uçaktaydı. İki personelin halen uçağın içinde olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!