Durmuş’tan tekzip kitabı

Güncelleme Tarihi:

Durmuş’tan tekzip kitabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 14:53

Gazetelere gönderdiği tekziplerin küçük çıkmasından, ya da hiç yayımlanmamasından rahatsız olan Sağlık bakanı Osman Durmuş, basına gönderdiği tekzipleri “Sağlık olsun diye...” isimli bir kitapta topladı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, "Marmara Depremi'nde Sağlık Bakanlığı ve Hedefteki Bakan", "Oktar Banuna Olayı ve Gerçekler, Genetik", "Sağlık Üzerine Düşünceler" isimli kitapların ardından dördüncü kitabını hazırladı. Durmuş, "Sağlık olsun diye... büyük puntolu haberlere küçük puntolu cevaplar" başlıklı kitapta, basına eleştirilerde bulundu.

121 sayfalık kitapta, gazetelere, köşe yazarlarına, televizyonlara gönderilen tekziplere yer verildi.

Osman Durmuş'un önsözünü yazdığı kitapta, "Sağlık Bakanı hakkında yapılan olumsuz bir haberin perde arkası ortaya çıktığında, olumsuzluğu manşetle duyuran aynı yayın organları, sıra olumlu habere gelince birkaç dar sütuna sıkıştırdıkları haberle mahçubiyetlerini örtmeye çabalıyorlar" denildi.

Haberin Devamı

Durmuş, kitabın yaptığı başarılı çalışmaları duyurma niteliğinde olduğunu belirtirken, "Yazılı basınımızda olumsuzluk adına büyük puntolarla yazılan haberlerin doğrusunun da yapılmasını hak ettiğimizi, değerli köşe yazarlarının sütunlarında dile getirdikleri sorunları çözmek için gösterdiğimiz çabaları, biraz olsun büyük puntolara ve geniş sütunlara taşımak istedik" açıklamasını yaptı.

Yapılan olumsuz haberlerden rahatsızlığını dile getiren Durmuş, "Olumsuzluğu manşetle duyuran aynı yayın organları, sıra olumlu habere gelince birkaç dar sütuna sıkıştırdıkları haberle mahçubiyetlerini örtmeye çabalıyorlar...Bu kitabı eline alıp haber değeri olacak büyük gaflar, eglenceli hatalar, ilginç abartılar, tuhaf benzetmeler arayacak habercilere de şimdiden bu derin teşekkürü borçlu olduğumu belirtmek isterim. Ancak habercilerin de bana güzel ve olumlu haber borçları olduğunu hatırlatmak zorundayım" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!