Duran Adam'a AK Parti tepkisi: CHP'nin başına geçsin

Güncelleme Tarihi:

Duran Adama AK Parti tepkisi: CHPnin başına geçsin
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 12:05

Taksim Meydanı'nda saatlerce tek başına hiç konuşmadan ve kıpırdamadan durarak, sosyal medyada 'duranadam' olarak nitelendirilen ve yaptığı eylem Gezi Parkı eylemleri ile birlikte anılan Erdem Gündüz, siyasette de polemik konusu oldu.

Haberin Devamı

AB Bakanı Egemen Bağış, bugün 2013 kariyer zirvesi konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Duranadam, CHP'nin başına geçsin" önerisi yaptı.
Konuşmasında "duran adam arıyorsanız, CHP Genel Merkezi'de onlardan çok var" diyen Bağış, şöyle devam etti;

/images/100/0x0/55eaa314f018fbb8f88d0606

Ä°ÅžTE EGEMEN BAÄžIÅž'IN DURAN ADAM YORUMU / HÃœRRÄ°YET TV

"madem ki bu duran adamı bu kadar tuttular, ben buradan ana muhalefet partisine çağrıda bulunuyorum. Son 3 haftada insanlar gösterdi ki bu millet ana muhalefet partisinin muhalefet etme becerisine güvenmiyor ve onlara güvenmedikleri için kendileri sokağa dökülüyor. Madem bu duran adam hepsinden daha popüler, gelin bu duran adamı CHP'nin başına geçirin, hepiniz kurtulun, memleket de kurtulsun. Onlar duradursun biz çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu milletin gelirini daha da arttıracağız. 500 milyar dolar ihracatı yakalamak için omuz omuza çalışacağız. Durmak yok yola devam.'

Alman Bild gazetesinde Gezi Parkı eylemleri konusunda çıkan haberleri de eleştiren Bakan Bağış, "Biz sabun kafalılara cevap vermiyoruz" diye konuştu.
 
CHP'DEN JET YANIT: "BAÄžIÅž BAÅžCAMSÄ°LÄ°CÄ° OLSUN
 
Bakan Bağış'ın CHP ve duran adam göndermesine yanıt ise CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den geldi. İnce Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Egemen Bağış daha önce yaptığı açıklamada "Başbakan istesin bakan olurum. İstesin AK Parti Genel Merkezi'nde camları silerim demişti. Artık geldiğimiz noktada başmüzakereciye gerek yok. AKP'nin de Avrupa Birliği girdiğimiz bu yeni dönemde, Egemen Bağış da bari başcamsilisi olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!