Durak’ın açığa alınma süresi 6. kez uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Durak’ın açığa alınma süresi 6. kez uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 15:24

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca 10 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Aytaç Durak’ın açığa alınması 6’ncı kez 2 ay süreyle uzatıldı. Hakkında açılan dava sayısı 5’i bulan Durak’ın 16 yıla kadar hapsi istenirken, inceleme yapan müfettişlerin sayısı da 60’a ulaştı.

Akaryakıt istasyonu yapılmak istenen bir arsa ile ilgili imar değişikliği için bazı Belediye Meclis üyelerinin 260 bin dolar rüşvet pazarlığı yaptığı iddialarıyla ilgili ses kasetini Meclis toplantısında dinleten Aytaç Durak hakkında bir çok iddia ortaya atılınca, İçişleri Bakanlığı, soruşturmaların selameti için Durak’ı 28 Mart 2010’da görevden aldı.

Adana Valiliği’nin Durak’a göreve iade yazısını tebliğ etmediği, prosedüre göre bu yazı gelmediği için otomatik olarak açığa alınması süresinin 2 ay daha uzatılmış olduğu bildirildi.

Aytaç Durak görevden alınmasıından sonraki süreçte İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 26’sı mülkiye başmüfettişi olmak üzere toplam 60 müfettiş Adana Büyükşehir Belediyesi’nde inceleme ve soruşturma yaptı.

5 DAVADA 16 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Bu soruşturma ve incelemeler ile adliyeye yapılan şikayetlerin değerlendirilmesinin ardından Aytaç Durak hakkında 5 dava açıldı, bu davalarda toplam 3 yıl 3 ay ile 16 yıl arasında hapis cezası istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!