Durak: Allah beni çarpsın

Güncelleme Tarihi:

Durak: Allah beni çarpsın
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 22, 2011 13:22

KENDİSİNİ Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğundan uzaklaştıran sürecin başlamasına sebep olan ’Rüşvet kaseti’ davasında sanık olarak hakim karşısına çıkan Aytaç Durak, "Rüşveti isteyen kişi burada müşteki, rüşveti ortaya çıkardığım için ben sanığım" dedi. Mahkeme hakiminin "O değilse" şeklinde ikazı üzerine Durak, "Allah beni çarpsın" dedi.

İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından, 28 Mart 2010’da görevinden uzaklaÅŸtırılan Aytaç Durak, CHP’li Meclis Ãœyesi Mehmet Esendemir’in imar deÄŸiÅŸikliÄŸi için yaptığı öne sürülen rüşvet pazarlığının yer aldığı iddia edilen kaseti, meclis toplantısında dinlettiÄŸi için hakkında Adana 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ifade verdi. ’Hakaret ve kiÅŸiler arasındaki haberleÅŸmenin gizliliÄŸini alenen ifÅŸa etme’ suçlarından toplam 5 yıla kadar hapsi istenen Durak, suçlamaları kabul etmedi.Â

"RÜŞVET KONUŞULUYORDU"

Belediyede bazı kişilerin rüşvet istediği yolunda duyumlar aldığını belirten Durak, bunun ardından Fatma Arzu Ceylan’ın (Yeniçeri) gelerek kendisinden rüşvet istendiğini ve elinde bununla ilgili kayıt olduğunu söylediğini anlattı. Durak, "Ben de dinledikten sonra gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. 47 dakikalık kaydı savcılığa verdim. Daha sonra da dürüst olan arkadaşlarımın, daha çok dikkatli olmaları ve birbirlerini kontrol altında tutmaları için bir kısmını mecliste dinlettim. Meclis üyelerini aydınlatmak ta belediye başkanı olarak benim görevimdir" dedi.

Mahkeme salonundaki yazıyıı gösteren Durak, "Burada ’Adalet devletin temelidir’ diyor. Ama üzülerek söylüyorum. Sapla saman karışıyor. Rüşveti isteyen kişi burada müşteki, rüşveti ortaya çıkaran kişi olarak ben sanığım. Çok üzücü bir durum" dedi. Mahkeme hakiminin "O değilse" şeklinde ikazı üzerine Durak, "Allah beni çarpsın" dedi.

"Ä°TÄ°BARIMI KORUMAK Ä°STEDÄ°M"

Kasetteki kaydı yapıp Durak’a teslim ettiği ileri sürülen ve hakkında ’şantaj, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi’ suçlarından toplam 6 yıla kadar hapsi istenen Fatma Arzu Ceylan (Yeniçeri) katıldığı önceki duruşmada suçlamaları kabul etmemişti. Söz konusu kaydı, kendi itibarını kurtarmak amacıyla yaptığını öne süren Fatma Arzu Ceylan (Yeniçeri), kendisini şöyle savunmuştu:

"Amacım; haklılığımı ortaya çıkarmaktı. Aramızdaki konuşmayı kayda aldığımı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer’e söylemiştim. O da Aytaç Durak’a söylemiş. Durak da, benden kaydı istedi. Ben de önce vermek istemedim. Savcılığa vermek kaydıyla kabul ettim. Daha sonra Meclis’te bu kayıt dinletilmiştir. Suç işleme kastım bulunmamaktadır. Ayrıca insanlarla benim aramdaki görüşmeleri iddia edildiği gibi kayıt altına alıp, bu kasetleri ’Savcılığa vereceğim, yasal yollara başvuracağım’ deyip menfaat temin etmeye yoluna gitmedim. Şantaj suçlamasını kabul etmiyorum."

DURUÅžMAYA KATILMADI

Bugüne kadar yapılan 2 duruşmaya da katılmayan CHP’li Meclis Üyesi Esendemir de, savcılığa yaptığı başvurusunda 8, 9 ve 10 Mart’ta yapılan meclis toplantılarında Başkan Aytaç Durak’ın ne zaman ve ne şekilde kaydedildiği belli olmayan konuşma kaydının bir bölümünü dinletip, görüşmenin belediye meclisi üyelerinin rüşvet pazarlığını içerdiğini, kayıtta 7 kişinin adının geçtiğini, birisinin de kendisi olduğunu söylediği ve hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

KASETLE BAÅžLADI

Bu kasetin meclis toplantısında dinletilmesi ve Durak tarafından savcılığa verilmesi ardından, Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel de Durak’a yönelik iddialarda bulunmuş, İçişleri Bakanlığı hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin soruşturmalar nedeniyle 28 Mart 2010’da Aytaç Durak’ı görevden uzaklaştırmıştı.

Durak’ın savcılığa verdiği ses kasetiyle ilgili olarak CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir ile kasetteki kaydı yapıp Durak’a verdiği iddia edilen Fatma Arzu Yeniçeri hakkında ayrıca ’Rüşvet almak ve vermek’ suçlamasıyla 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!