'Dur ihtarı' davasında 'yorgun kurşun' şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Dur ihtarı davasında yorgun kurşun şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 11:18

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 37 gün önce, “dur” ihtarına uymayan ve polisin açtığı uyarı ateşi sonucu başına kurşun isabet etmesiyle yaşamını yitiren Baran Tursun'un ölümüne neden olan kurşun, İzmir Kriminal Polis Laboratuvarında incelenerek, ekspertiz raporu hazırlandı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığına bağlı İzmir Kriminal Polis Laboratuvarında, polisin açtığı uyarı ateşi sonucu ölen Baran Tursun'un başındaki kurşun incelendi. Uzman polislerin yaptığı incelemenin ardından hazırlanan ekspertiz raporunda, Tursun'un başına giren parçalanmış bir kurşun parçası bulunduğu, kurşunun hiçbir yere çarpmadan insan başına girdiğinde parçalanamayacağı bildirildi. Kurşunun cam ve koltuk gibi materyallere çarpması sonucu da parçalanamayacağının belirtildiği raporda, yola veya aracın metal bir aksamına çarparak parçalandıktan sonra Tursun'un başına isabet ettiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından hazırlanan ekspertiz raporunun, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen idari soruşturma dosyasına ve İzmir Adliyesinde görülen dava dosyasına konulacağı öğrenildi.

OLAY

Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde, 25 Aralık 2007 günü “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis ekiplerinin kovaladığı Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı otomobil, Manas Bulvarında ağaçlara ve elektrik direğine çarpmış, ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Tursun'un başının arka kısmına kurşun isabet ettiği tespit edilmişti.

Haberin Devamı

Tursun'un kullandığı aracı durdurmak için tabancayla uyarı ateşi açtıkları belirlenen polis memurlarından O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, V.A. ise serbest bırakılmıştı.

Olaydan sonra yaşam destek ünitesine bağlı tutulan Tursun, 5 gün sonra ölmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!