Dünyanın yarısı bu pazarda olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın yarısı bu pazarda olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 14:59

Dünyanın en önemli tüketici elektroniği pazarı için geri sayım başladı. 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Berlin'de yapılacak olan IFA'ya onlarca ülkeden, binlerce üretici firma, toptancı ve bayi ile yüzbinlerce ziyaretçi katılacak.

Haberin Devamı

 
Her yıl düzenlenen tüketici elektroniği pazarının dünya tanıtımı Hırvatistan'ın turizm kenti Dubrovnik'te yapıldı.  Üretici şirketlerin yeni tanıtılacak ürünlerinin demoları medyaya tanıtıldı. Ürünler içinde en büyük ilgiyi Samsung firmanını akıllı televizyonu gördü. Kamera, video, bilgisayar gibi pekçok ürünü tek bir televizyonda toplayan Samsung Smart TV kumanda gerektirmeksizin elle kumanda edilebiliyor. Televizyon ile spor yapmak da mümkün oluyor.
 
Fuarı düzenleyen GFU'nun Yönetim Kurulu Başkanı Rainer Hecker yaptığı konuşmada, ürünlerde artık uzun süre kullanımın değil inovasyonun öne çıktığına dikkat çekerek teknolojinin sürekli değiştiğine vurgu yaptı. Satış kanallarının değiştiğini mobil ticaretin artığını ve bununla birlikte internetin daha da önem kazandığını söyleyen Rainer Hecker, tüketici elektroniğinde trendin tüm ürünlerin internete bağlanması olduğunu ifade etti. Hecker yeni süreci şöyle “Networking, mobile gidiyor. Ürünler kişisele yöneliyor. Akıllı telefon, tablet ve ultrabook’lar en güçlü iletişim araçları oluyor. Ekranlar inceliyor, büyüyor ve enerji verimliliği yüksek ürünlere yönelim var. Bu trendlerin hepsini IFA gösteriyor. Pazar büyümesi, inovatif teknoloji ve ürünlerin trendlerinin yaratılması için IFA uygun bir ortam” sözleriyle özetledi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5f87f018fbb8f8bce9a9
 
IFA basın lansmanında tüketici elektroniği pazarındaki rakamlar ve 2012 öngörüleri de paylaşıldı. 2012’de en fazla büyüme yüzde 68 ile tablet PC’lerden bekleniyor. Onu yüzde yüzde 48 ile akıllı telefon ve yüzde 11 ile notebook’lar izliyor. TV’nin alt segmentlerine bakıldığında yüzde 122 ile 3D TV başı çekiyor. Bunu yüzde 56 ile akıllı TV ve yüzde 35 ile LED TV izliyor.  2013’de ise televizyon pazarının yüzde 40’ından fazlasının internet bağlantısı olması bekleniyor. Bu durum şirketlerin televizyonlar için daha fazla içerik sağlamasını gerektirecek.
 
IFA 2011'de 3.6 milyar avroluk ticaret hacmi oluşurken, 54 ülkeden bin 441 üretici firma katılmıştı. 133 bin ticari ziyaretçinin yer aldığı fuarı 114 ülkeden 38 bin uluslararası ticari ziyaretçi gezmişti. 6189 medya mensubunun katıldığı fuarın toplam katılımcı sayısı ise 240 bine ulaşmıştı.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!