Dünyanın en güçlü DVD kamerası

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güçlü DVD kamerası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 11:02

Canon, yeni DVD kamera serisi içinde 5.39 Megapiksellik DC50’yi piyasaya sürdü. Dünyanın en güçlü DVD kamerası olan DC50 geliştirilmiş DIGIC DV II görüntü işlemcisi, Süper Seri Optik Görüntü Sabitleyici (OIS) özelliğine sahip lensi ve Türkçe menüsü ile oldukça iddialı.

Haberin Devamı

DC50 dünyanın ilk 5 Megapiksel DVD kamerası. DC50’nın 5.39 Megapiksel CCD’si üzerine kaydedilen görüntülerde maksimum görüntü detayı yakalanabiliyor. RGB Ana Renk Filtresi sayesinde de doğru ve canlı renk üretimi mümkün oluyor.

 

Yeni DC50 16:9 gerçek geniş ekran çekim için mükemmelleştirildi. 2.7” LCD ekran ve 0.27” renkli elektronik vizör ile çekim yaparken dahi geniş ekranın keyfini çıkarın.

 

Canon optik alanda 70 yıllık bir deneyime sahip. DC50 modeli bu deneyimi miras alarak 10x optik zoom lensi, ND filtre ve Süper Seri Optik Görüntü Sabitleyici ile desteklemeyi başardı.

 

Haberin Devamı

Süper Seri Optik Görüntü Sabitleyici ilk olarak Canon’un ikinci seri HD video kameraları için geliştirilmişti. Yüksek ve düşük frekanslı tüm titremelere karşı özel olarak tasarlanan Süper Seri Optik Görüntü Sabitleyici, nefes almadan kaynaklanan vücut hareketlerini bile tespit ederek mükemmel görüntü kalitesine ulaşmanızı sağlıyor. Bu sistem video çekimlerinde olduğu kadar fotoğraf çekimlerinde de oldukça başarılı.

 

DIGIC DV II ve dijital fotoğrafçılık

 

5.39 Megapiksel CCD’ye sahip DC50 ile MiniSD veya yeni MiniSDHC hafıza kartlarına çektiğiniz fotoğrafları kaydedebilirsiniz.

 

Canon’un akıllı DIGIC DV II görüntü işlemcisi çekilen görüntünün fotoğraf veya video kaydı olduğunu ayırt ederek ona uygun parlaklık ayarını otomatik olarak yapıyor. Bu şekilde fotoğraflar da, video çekimleri de doğru ve canlı renklere sahip oluyor. Ayrıca, üstün özellikli DC50 ile PictBridge uyumlu tüm yazıcılardan direkt olarak fotoğraf baskısı almanız mümkün.

 

Dual Layer (DVD-R DL) desteği ile tek bir diske kayıt süresi 108 dakikaya ulaştı. Buna ilave olarak pil ömrü de uzatılan DC50 DVD kamera ile daha uzun süre mükemmel videolar kaydedin.

 

Haberin Devamı

Birçok video kamerada, kamera açıldıktan sonra çekime hazır hale gelmesi epey zaman alır. DC50’de bulunan Hızlı Başlangıç özelliğiyle yaklaşık bir saniye içinde kameranız çekime hazır hale gelir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!