Dünyadan bir ‘Yıldız’ geçti

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan bir ‘Yıldız’ geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yazar Bekir Yıldız, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Silivri Millet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Silivri'de bir arkadaşının yazlığında kalan öykü ve roman yazarı Bekir Yıldız, önceki gün saat 17.30 sıralarında kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından hastanesi'ye kaldırılan yazarın kalbinin durduğu anlaşıldı. Kalp masajı ve şokla yeniden yaşama döndürülen Yıldız, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yıldız bu sabah saat 09.00 sıralarında bir kalp krizi daha geçirdi. Yıldız'ın duran kalbi, şokla yeniden çalıştırıldı. Ancak yazar, 1.5 saat daha yaşadı. Yıldız'ın kalbi saat 10.30'da bir kez daha durdu. Bu kez doktorların çabası sonuç vermedi.

Bekir Yıldız'ın eşi Oya Yıldız, eşinin daha önce kalp rahatsızlığı olmadığını belirterek, ‘‘Akşam üzeri birlikte otururken rahatsızlandı. Benden dilaltı hapını istedi. Verdim, bir tane yetmeyince, bir tane daha verdim. Nefes alamadığını söyledi, pencereleri açtık. Ancak fenalaşınca, bir taksiyle hastaneye getirdik’’ dedi.

Türk edebiyatının kilometre taşlarından biri olan Bekir Yıldız, 1933'te Urfa'da doğdu. Polis olan babasının görevi nedeniyle çocukluğunu Anadolu'nun çeşitli kentlerinde geçirdi. Adana Sanat Enstitüsü'nde başladığı eğitimini Mersin ve İstanbul Sanat Enstitüleri'nde tamamladı. Bir yıl süreyle çeşitli fabrikalarda çalışan Yıldız, 1954'te İstanbul Matbaacılık Okulu'nu bitirdi. Bir süre dizgi operatörlüğü öğretmenliği yaptı. 1962'de işçi olarak Almanya'ya giden Yıldız, çeşitli fabrikalarda çalıştı.

Yıldız'ın önemli öykü kitapları arasıda Reşo Ağa, Kara Vagon, Sahipsizler, Evlilik Şirketi, Beyaz Türkü, Şahinler Vadisi, romanları arasında Türkler Almanya'da, Halkalı Köle, Aile Savaşları, Dünyadan Bir Atlı Geçti sayılabilir. Yıldız'ın Ölümsüz Kavak, Arılar Ordusu adlı masal kitapları ile öykü röportajlarını topladığı Harran, Alman Ekmeği, İnsan Posası, Yaman Göç adlı kitapları da bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!