Dünyada yaşanacak 10 yer

Güncelleme Tarihi:

Dünyada yaşanacak 10 yer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Lüks hayatın nabzını tutan Amerikan Robb Report Dergisi, ‘‘Küçük Dünyada Büyük Yaşayın’’ başlığını attı ve yeryüzünün yaşanmaya değer en güzel köşelerinin Top 10 listesini yayınladı.

ROBB Report'un Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Kim Fredericks'in kaleme aldığı yazıda, ‘‘Teknolojiye şükürler olsun, istediğiniz yerde yaşamak artık kolaylaştı. Bir yer seçmek zorlaştı. Global köyün herhangi bir köşesinde yaşamınızı sürdürebilirsiniz, ancak bizler 10 yerden birini öneriyoruz. Wall Street ile zengin olanlar global emlak pazarını fırlattı. Savaş sonrası çocukları halen ev satın alan sınıfı oluştururken, genç zamaneler hayatının ritminin daha yüksek olduğu Cascais ve Fransız Rivierası gibi şenlikli yerleri yeğliyor’’ denildi.

Dünyanın dört bir yanındaki emlakçılara danışarak ABD dışındaki yeryüzü cennetlerini belirlediklerini kaydeden dergideki ilk tercih Madrid'di. En büyük fotoğraf da İspanya başkentindeki La Moraleja'nın görkemli bir manzarasıydı.

Hemingway'in gözdesi kentin baştan çıkarıcılığını vurgulayan dergi, İspanya ve Portekiz Emlakçılar Birliği'nin Başkanı Orlando Gonzalez'in, ‘‘Dünyanın en güzeli La Moraleja'dır. Yaşam tarzının bir kombinasyonu, Guadarramas manzaraları, İspanyol Akdeniz mimarisi burasını müthiş cazip kılıyor. Kayda değer çok sayıda özel okuluyla aynı zamanda uluslararası bir topluluktur. Golf ve tenis kulüpleri, polis merkeziyle, havaalanına ya da Gucci mağazasına 10 dakika mesafede olmasıyla favoridir ve Monako Prensi Rainier de La Moraleja'da yaşayanlardan biridir.’’ sözlerine yer verdi.

Madrid'in finans, nakliye ve kültür merkezi olduğu da hatırlatıldı. Museo del Prado'da Avrupa'nın en iyi resim koleksiyonunun bulunduğu belirtildi. Bununla birlikte Madrid'in trafik ve hava kirliliği sorunlarıyla boğuştuğu kaydedildi.

Robb Report dergisinin iki numarası Cenevre. Madrid ne denli rehavet içindeyse, öğleden sonra keyiflerini yani siestalarından asla ödün vermezse Cenevre de o denli dakiktir. Bu kentte sadece saat satın almazsınız, Cenevre küçük bir kasaba hissi veren uluslararası bir merkezdir. Zenginliğini gizlemeyi yeğleyenlerin buluştuğu Cenevre'de evler daha çok göl kıyısında. Paris ya da Cote d'Azur kadar favori olmasa da güvenli, istikrarlı, çevresi temiz, bir aile için mükemmel bir ortamdır. Müzeler, şık otelleri, dükkanlarıyla da Cenevre gözdedir.

Yüzyılın başından bu yana toprakları güç, dünyanın en zenginlerinin buluştuğu Cote d'Azur'un klasiği St.Jean-Cap-Ferrat kimlerinin evi yok ki? Belçika Kralı 2'nci Leopold, Bill Gates ve Rotschild'ler...Kral Leopold iki metresi için iki ev yaptırdı. Bir zamanlar daha yaşlılar ve muhafazakarları cezbederdi. Şimdilerde genç nesil de ilgi gösteriyor. Gün batımında şampanya içiyor, havuzbaşı partileri düzenliyor.

2000 Olimpiyatları'nın ev sahipliğine hazırlanan Sydney global bir etkinliği ağırlayabilecek büyüklükte. Yüzölçümü açısından Londra ile eşit, New York'un iki katından fazla. Sydney'deki 1.43 milyon evin en şıkları kuzeydeki Mosman bölgesinde. Sakin bir yaşam, Taronga Hayvanat Bahçei'ne ziyaret, beyaz kumsallar, munis kıyılarla harikulade bir diyar Sydney. Gençler ise fazla sessiz, sedasız buluyor.

OLAĞANÜSTÜ KUMSALLAR

Pembe kumsalları, muhteşem ağaçları, enfes çiçekleriyle, okyanus manzarasıyla cennetin diğer adresi Bermuda. Sanatçıların ilham kaynağı Bermuda'nın cazibe merkezi Tucker's Town özellikle denizaşırı mülk arayanlar için ideal yer. Yabancılar için en büyük engel yüzde 22'lik emlak vergisi ve fiyatların 1.5 milyon dolardan başlaması. Ancak bu fiyata kaydadeğer bir ev bulabilmek hiç kolay değil. Ancak aynı meblağa Floransa'da eski bir sayfiye evi alabilirsiniz. Şatolar, tepelerdeki bağlarla bu İtalyan kentinin her köşesi bir sanat eseri. Londra'nın banliyösünde bir ev ya da Paris'te bir daire fiyatına Toscana'da 14'ncü yüzyıldan kalma Gotik bir villa satın alabilirsiniz.

Portekiz'in başkenti Lizbon'dan yarım saatlik uzaklıkta kuzeydeki Cascais iklimi, muhteşem plajları, coğrafyası, gece hayatıyla genç zenginlerin vazgeçilmezi. Fransız başkenti 141 tiyatrosu, 134 müzesi, mükemmel eğitim olanaklarıyla ve tabii muazzam mutfağıyla tüm güzelliklerin ve kültürün başkenti. Paris'in 6'ncı ve 7'nci bölgeleri bir rüya sanki. Uluslararası iş adamlarını, diplomatların gönlünü fethederken, bir aile için de mükemmel bir yer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!