Dünya Tıbbi Sekreterler Günü ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Dünya Tıbbi Sekreterler Günü ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 13:59

Sağlık kuruluşları veya özel muayenehanelerde hastaları kabul etme, kayıtlarını tutma ve genel ofis işleyişini sağlamakla yükümlü tıbbi sekreterler, Dünya Tıbbi Sekreterler Günü'nün ne zaman kutlanacağını merak ediyor. İşte, Dünya Tıbbi Sekreterler Günü hakkında merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Sağlık sektörünün emektar çalışanları tıbbi sekreterlere özel bir gün olan Dünya Tıbbi Sekreterler Günü, her yıl 29 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. İşte, tıbbi sekreterlik hakkında merak edilen detaylar...

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programının amacı, sağlık hizmetlerinin temel ilkelerine, süreçlerine ve yönetime vakıf, etkin iletişim kuran nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir. Ülkemizde Sağlık Hizmetleri sektörünün gelişimine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu nedenle sektöre ilgi duyan ve bu alanda eğitim alarak mesleki anlamda uzmanlaşmak isteyenlere uzaktan eğitim yoluyla sektörde istihdam edilme imkânı sağlanması amaçlanmaktadır. Yetiştirilen insan gücünün mezuniyet sonrası hastane yönetiminde görev alması düşünülmektedir. Eğitim öğretim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olup; programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 2 yıllık teorik ve uygulamalı (toplam 120 AKTS) öğrenimi başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tıbbi dökümantasyon ve sekreterci olmak isteyenlerin; el ve parmakları, görme ve işitme organları sağlam, ayrıntıyı algılayabilen, dikkatli, düzenli, kurallara uyan, sorumluluk sahibi, kapalı ortamlarda oturarak çalışmaktan hoşlanan, sabırlı ve insanlarla rahat iletişim kurabilen kimseler olmaları gerekir.

“Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik” programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı oldukları taktirde; Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık İdaresi programlarına dikey geçiş yapabilirler. Sağlık hizmeleri meslek yüksek okulunun, tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olanlar hastane ve benzer kuruluşlarda idari memur olarak göreve başlarlar. Mesleki başarı ve deneyimlerine göre de büro şefliğine (İdari ve Mali İşler, Kütüphane ve Dökümantasyon İşleri vb.) yükselebilirler.

 

 

BAKMADAN GEÇME!