'Dünya savaşı katili miyim?'

Güncelleme Tarihi:

Dünya savaşı katili miyim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 09:51

“Ergenekon” davasının tutuksuz sanıklarından eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu, “Anayasaya, yasalara ve yüksek yargı organlarının kararlarına uygun uygulamalar yaptık. Rektörlük dönemimde yaptığım budur. Bundan ötürü suçlanıyorsam, ülke yöneticileri bunu düşünsün” dedi.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanıklardan Alemdaroğlu, 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanacağı adliyedeki duruşmaya katılmak için sabah saatlerinde Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Yerleşkeye gelişinde fotoğraf ve görüntü almak isteyen basın mensupları arasında izdiham yaşanması üzerine Alemdaroğlu, “Bana gösterilen bu ilgi, dünya savaşı katiliyim gibi görünüyor. Öyle miyim yoksa?” diye konuştu.

Alemdaroğlu, “dünya tarihinde ilk defa böyle bir komedinin yaşandığını” ileri sürerek, “Anayasaya, yasalara ve yüksek yargı organlarının kararlarına uygun uygulamalar yaptık. Rektörlük döneminde yaptığım budur. Bundan ötürü suçlanıyorsam, ülke yöneticileri bunu düşünsün” dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, yapacağı savunmanın 800 sayfa olduğunu belirten Alemdaroğlu, daha sonra eşi ile yerleşkeye girdi.

Haberin Devamı

ALEMDAROĞLU KİMLİK SIRASINDA

Alemdaroğlu duruşmanın başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen, kimlik verme sırasında yaşanan kargaşa nedeniyle duruşma salonuna giremediği için isyan etti.

Tutuksuz sanıkların, sanık yakınlarının ve gazetecilerin kimliklerini tek bir görevlinin alması kargaşaya neden oldu. Tutuksuz yargılanan Alemdaroğlu da duruşma başlamadan duruşma salonuna girmesi gerektiğini, girememesi halinde yok sayılacağını hatırlatarak, görevlilerden işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Tutuksuz yargılanan sanıklar, “Kimlik verme sırasında yaşanan kargaşa nedeniyle esas sanıklar dışarıda, biz buradayız eziyet çekiyoruz” diye tepki gösterdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!