Dünya Ekonomik Forumu "one minute" demek için İstanbul'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Ekonomik Forumu one minute demek için İstanbula geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 13:04

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dünya Ekonomik Forumu'nun 4-6 Haziran'da İstanbul'da düzenleyeceği Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya zirvesini “Dünya Ekonomik Forumu, dünyanın sorunlarına 'one minute' demek için İstanbul'a geliyor” şeklinde yorumladı.

Haberin Devamı

Bağış, İstanbul zirvesi için düzenlenen gala yemeğinde yaptığı konuşmada, süper zenginlere “Haziran ayına kadar para biriktirin, İstanbul esnafı sizi bekliyor” diye takıldı.

Bağış, Fransız ünlülerin İstanbul hakkındaki sözlerinden örnekler vererek Napolyon Bonapart'ın, “Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” ve Alfonso De Lamartine'in, “Eğer dünyaya tek bir bakış hakkınız varsa İstanbul'a göz atın” şeklindeki övgülerini hatırlattı.

Egemen Bağış, “İstanbul Doğu ve Batı, Kuzey ve Güney arasında, tarih ve gelecek arasında, kalkınmışlar ve kalkınamamışlar arasında köprüdür. Bu köprü kimseyi ayırmıyor, aksine tüm bu unsurları birleştiriyor” dedi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun ilk kez düzenleyeceği İstanbul zirvesinde siyaset, iş dünyası, sivil toplum ve medyadan binin üzerinde temsilcisi, ekonomik büyüme ve insanı kalkınmanın nasıl teşvik edileceğini tartışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!