Dünya ekonomi basınından manÅŸetler- 28 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler- 28 Nisan
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 10:07

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

EKONOMÄ° BASINI

BLOOMBERG   Â

-- S&P raporu AB üzerindeki baskıyı artırdı

Avrupa’da derinleşmekte olan borç krizi politika yapıcıların yardım paketini Yunanistan’ın ötesine taşımaya zorluyor. S&P’nin raporu sonrasında İtalya’dan Portekiz ve İrlanda’ya Avrupa’nın borçlanma maliyetleri bir anda yükseldi.

 

--Senato’daki ifade Goldman’a 549 milyon dolar kazandırdı

ABD’li banka Goldman Sachs, Salı günü Senota’da küresel finansal kriz sürecinde attıkları adımlara yönelik ifade verdi. Şirket 141 yıllık tarihinin en sert sorgulamalarından biriyle karşı karşıya kalan bankan gün sonunda piyasa değerinin 549 milyon arttığı görüldü.

 

Haberin Devamı

CNBC

--AB: Yunanistan borçlarını yeniden yapılandırmayacak

Avrupa Birliği Başkanı Herman Van Rompuy, Çarşamba günü Yunanistan’a sağlanacak yardımlar konusunda görüşmelerin devam ettiğini ve Atina hükümetinin borcunu yeniden yapılandırması ya da ertelemesi gibi bir seçeneğin olmadığını belirtti.

 

--Goldman CEO’su değişimin yaklaştığını kabul etti

Dünyanın en güçlü yatırım bankalarından ABD’li Goldman Sachs’ın CEO’su Lloyd Blankfein, Salı günü şirketin müşterilerine karşı takındığı tavır ve bankanın ahlaki kurallarına yönelik Senato’da ifade verdi.

 

CNNMONEY

--Goldman yöneticileri: Biz yanlış bir şey yapmadık

Aralarında CEO Lloyd Blankfein’nın da bulunduğu dünyanın en güçlü yatırım bankası Goldman Sachs’ın yöneticileri, Salı günü ABD Senatosu’nda bankanın küresel krizdeki rolüne yönelik ifade verdi ve yanlış bir şey yapmadıklarını savundu.  

 

--Yunanistan borsaları aşağı çekti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Yunanistan’ın kredi notunu yatırım yapılmaz seviyeye indirdi.  euro bölgesindeki borç sorununun küresel ekonomik iyileşmeyi yavaşlatacağına yönelik endişeler ortaya çıkarmasının ardından, borsalarda küresel çapta bir düşüş görüldü. ABD’nin gösterge endekslerinden Dow Jones Sanayi Endeksi, 11,000 puanın altına geriledi.

 

Haberin Devamı

FORBES

--Goldman yöneticileri kendilerini savundu

Artan eleştiri okları arasında, Salı günü ABD Senato’sunun karşısına çıkan Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, kendilerine başvuran müşterilerin risk aradıklarını ve müşterileri ne istiyorsa onu verdiklerini söyledi.

 

--Avrupa’da borç krizi Portekiz’e sıçradı

Mali bir uçurum eşiğinde olan Yunanistan, euro bölgesinde benzer sorunlar yaşayan diğer ülkeleri de kendisiyle birlikte aşağı çekti. Portekiz’in de Yunanistan ile aynı kaderi paylaşacağına yönelik endişeler, borç krizinin kıta geneline yayılabileceği korkusunu ortaya çıkardı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!