Dünya ekonomi basınından manÅŸetler- 17 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler- 17 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 09:56

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

BLOOMBERG

--Asya borsaları, talebin düşeceği endişesiyle düşüşte

Euronun yen karşısında değer kaybetmesi ve euro bölgesindeki kemer sıkma politikalarının Avrupa’daki ekonomik büyümeyi etkileyeceği korkusuyla, Asya borsalarında sert düşüşler görülürken, MSCI Asya Pasifik Endeksi, üç ayda yüzde 2.4 oranında değer kaybetti.

 

--Tayland’daki gösteriler hisse senetlerine değer kaybettirdi

Tayland’da hükümet karşıtı göstericiler ile ordu arasında çıkan arbedede, 35 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Taylandlı şirketlerin hisse senetlerinde büyük düşüşler görüldü.

 

CNBC   Â

Haberin Devamı

--Euro son dört yılın en düşüğünde  

Euro Pazartesi günkü işlemlerde, değer kaybetmeye devam etti ve dolar karşısında son 4 yılın en düşük seviyesine gerileyerek, 1.2306’yı gördü. Bu düşüşte, euro bölgesi ülkelerinin kemer sıkma önlemlerinin Avrupa’daki ekonomik büyümeye etki edeceğine yönelik endişelerin büyük etkisinin olduğu belirtiliyor.

 

--Papandreu, ABD’li bankalara dava açacak

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan’ın borç krizindeki rolleri gerekçesiyle, ABD’li yatırım bankalara dava açmaktan çekinmeyeceğini dile getirdi.

 

CNNMONEY

--Yatırımcılar diken üstünde

Yatırımcılar, Avrupa’daki borç krizi ve değer kaybeden euronun etkisiyle, bu haftaya temkinli başlayacak.

 

--Yunan lider: Bankalara bize karşı oynadı

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Pazar günü ülkesinin içinde bulunduğu ülke borcu krizinde aldıkları rolden ötürü, ABD’li yatırım bankalarına dava açmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

 

FORBES

--BP: Yeni tünelle bölgeyi temizliyoruz

İngiltere’nin dev enerji şirketi BP, yaklaşık 2 km uzunluğundaki yeni bir boru hattıyla, ABD’nin Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısını durdurmayı başardıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

 

--ECB: AB yalnızca zaman kazandı

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Başekonomisti Juergen Stark ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, euro bölgesi ülkeleri ve IMF koordinasyonunda hazırlanan 750 milyar euroluk paketin, euro bölgesi ülkelerine zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramayacağını dile getirdi.

 

MARKETWATCH

-- Asya borsaları düşüşte, euro değer kaybetti

Asya borsaları, ABD’li borsaların Cuma günü yaşadığı sert düşüşün etkisiyle, Pazartesi gününe büyük düşüşle başladı.

 

--Euro deÄŸer kaybetmeye devam ediyor

Avrupa’daki mali sıkıntılara net çözümlerin bulunmaması yüzünden, euro dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Pazartesi günkü işlemlerde, euro bölgesinin ortak para birimi, dolar karşısında son dört yılın en düşük seviyesi olan 1.206’yı gördü.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!