Dünya ekonomi basınından manşetler- 14 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Dünya ekonomi basınından manşetler- 14 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 10:17

İşte dünyanın önde gelen basın organlarının ekonomi alanında bugünkü manşetleri ve öne çıkardıkları haberler

Haberin Devamı

BLOOMBERG 

--Çin'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 11.7'lik rekor bir artış yaşadı

Çin'de konut fiyatları Mart ayında rekor bir artışla yüzde 11.7 oranında yükseldi. Bu artış, konut piyasasına yönelik balon endişelerinin arttığı bir dönemde Pekin yönetiminin aldığı önlemlerin yeterli olmadığını ve daha sert tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya koydu.

 

--Toyota 'güvenlik riski' haberiyle Lexus GX 460 satışını durdurdu

Toyota Motor Corp. Kuzey Amerika’daki Lexus bayilerinden GX 460 modelinin satışını durdurmasını istedi. Toyota’nın kararı, Consumer Reports dergisinin Lexus’u “güvenlik riski” taşıdığı yönündeki haberinin ardından geldi. Dergi dokuz yıldır ilk kez bir araç hakkında bu şekilde bir değerlendirme yaptı.

 

Haberin Devamı

FORBES

 

--Yunanistan 1.56 milyar euroluk ihracıyla AB yardımına direniyor

Yunanistan'ın üst düzey yetkilileri, Salı günü gerçekleştirilen 1.56 milyar euroluk başarılı tahvil ihracının, borç batağındaki ülkenin kaynak bulmak için piyasa koşullarını sonuna kadar kullanmak istediğini ve Avrupa Birliği'nin önerdiği yardımı almaya direndiğini gösterdiğini söyledi.

 

--Asya borsaları iyi gelen Intel bilançosuyla yükseldi

Asya borsaların çoğu, ABD'li yonga üreticisi Intel'in açıkladığı beklenenden iyi gelen ilk çeyrek kâr rakamının yarattığı iyimser havanın etkisiyle Çarşamba günü yükseldi. Singapur hükümetinin ilk çeyrekte geçen seneye kıyasla yüzde 32 oranında büyüme kaydedildiğini açıklamasıyla, bölgede borsası yüzde 1.1 ile en çok yükselen piyasa oldu. Güney Kore borsası yüzde 1 oranında artış gösterirken, Japonya'da ise yüzde 0.1'lik yükseliş görüldü.

 

MARKETWATCH

--Bilançolar beklenirken ABD borsaları yükseldi

ABD borsaları, yatırımcıların alüminyum devi Alcoa'nın açıkladığı beklenenden daha düşük gelen ilk çeyrek kârını bir yana bırakıp, finansal ve teknoloji sektörüne odaklanmasıyla dördüncü gün üst üste hafif yükseliş yaşası. Dow Jones Sanayi Endeksi 13 puanlık artışla 11,019 puana çıktı.

 

Haberin Devamı

--Asya'da çelik üreticilerin performansı hâlâ yavaş

Asyalı çelik üreticilerinin faaliyetleri artan demir cevheri fiyatlarından kaynaklanan endişe nedeniyle beklenin altında seyrediyor. Ancak bazı analistler sektörle ilgili pozitif duruşunu korumaya devam ediyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!