Dünya basını oradaydı

Güncelleme Tarihi:

Dünya basını oradaydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 01:03

Guardian, El Cezire, AP, AFP, BBC, Reuters Alman ZBT ve ARD televizyonları, Radio France Internationale, Radio Suisse Rowande, Belçika Gazetesi La Libre Belgique, Ermenistan Televizyonu muhabirleri Hrant Dink cinayetinin ilk duruşmasını dünyaya duyurmak için dün adliye bahçesindeydi.

Hrant Dink’in fotoğrafı basılı siyah tişörtler giyen Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği temsilcileri, duruşmanın bitmesini adliye bahçesinde beklediler.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in Hrant Dink cinayetini azmettirdikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Dink’i öldürdüğü öne sürülen O.S.’nin ise 18 yaşından küçük olması dikkate alınarak 18 ile 24 yıl, terör örgütüne üye olmak ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından 8,5 ile 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Mustafa Öztürk, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu’nun ise 22,5 ile 35 yıl arasında, Yaşan Cihan ile Halis Egemen, Salih Hacısalihoğlu, Alper Esirgemez, İrfan Özkan, Osman Alpay, Erbil Susaman, Numan Şişman, Şenol Akduman ve Veysel Toprak’ın da 7,5 ile 16 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!