Dubai değil minare krizi konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Dubai değil minare krizi konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 20:38

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Milli Günü Resepsiyonuna Dubai’deki kriz değil İsviçre’nin minare referandumunda çıkan kara damga vurdu.

Haberin Devamı

Ankara Rixos Otel’de düzenlenen resepsiyona katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Müslüman paralarının çekilmesi çağrısına katıldığını söyledi. Şimşek, “İnanç özgürlüğüne toleransı olmayan bir ülkede Müslümanların çok ciddi boyutlarda para tutmasını tabi ki ben de doğru bulmuyorum” dedi.

‘Bu paralar Türkiye’ye mi aktarılmalı?’ sorusuna ise Bakan Şimşek, gerek Varlık Barışı gerekse yeni teşvik yasasıyla Türkiye’nin yatırımlar açısından çok daha cazip hale geldiğini vurguladı. O ülkede paralarını tutan gerek Türk gerekse diğer ülke vatandaşlarının paralarını Türkiye’ye rahatlıkla getirebileceklerini. Türk bankacılık sisteminin bu açıdan güvenli bir liman olduğunu söyledi.

BAE resepsiyonuna Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile yerli ve yabancı çok sayıda konuk katıldı.

Haberin Devamı

Resepsiyonun bir köşesine kurulan ve BAE Kralı’nın resmi bulunan çadır konukların ilgi odağı oldu. Çadırda konuklara hurmanın yanı sıra kahve ikram edildi. Menüde ise Türk ve Arap mutfağından et yemekleri ile tatlılar vardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!